<< קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת
קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
סייבר והאקינג - Hacking
מבדקי חדירה - סייבר התקפי
תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
התמחות בווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מומחה לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP שרתי מיקרוסופט לארגונים גדולים
Exchange - SCCM - SQL
התמחות ב-Storage קורסים נוספים למנהלי רשת
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack Node.JS מסלול Full Stack Java מסלול Full Stack Python מסלול Full Stack PHP מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
תרגילים ביסודות התקשורת - פרקים מתקדמים
  1. טכנאי רשת מעוניין להגדיר כתובת למחשב ברשת המקומית אשר מחוברת לשרת שכתובתו היא: 192.168.1.129/27 . תן דוגמה לכתובת אחת שיכול הטכנאי להגדיר למחשב? ומה הוא ה-subnet mask שצריך להגדיר?
  2. האם יכולה להיות כתובת SUBNET MASK (מסכת רשת) כזו: 255.179.255.0? למה לא?
  3. אני גולש מהמחשב האישי שלי בבית לגוגל. צייר את הפאקט שיוצא מהמחשב שלי לכיוון הנתב שלי. צייר גם את הפאקט שיוצא מהנתב שלי לאתר של גוגל. צייר גם את הפאקט שגוגל מחזיר לנתב שלי ולבסוף צייר את הפאקט שהנתב שלי מחזיר למחשב שלי. סה"כ נא לצייר 4 פאקטים כל פאקט חייב לכלול MAC, IP, PORT, DATA גם של יעד וגם של מקור. שים לב כי אצלי בבית מוגדר NAT על נתב.
  4. בארגון יש מספר רשתות שונות המחוברות ביניהן עם נתב כולן מתחילות בכתובת 192.168 ולאחר מכן מספר רשת. רשת ראשונה מוגדרת בכתובות 192.168.1.0/24, רשת שניה מוגדרת 192.168.2.0/24 וכך הלאה. מנהל רשת בטעות באחד המחשבים ברשת הראשונה הכניס כתובת של subnet mask (מסכת הרשת) כזו 255.255.0.0 . מה יקרה כתוצאה מכך, האם המחשב הזה יוכל לצאת לאינטרנט, האם הוא יוכל להגיע לשרתים הנמצאים ברשת השניה באותו ארגון? (רמז: תחשבו על פרוטוקול ARP)
  5. למה צריך כתובות IP אם יש כתובת MAC בכל כרטיס רשת ?
  6. בדוק מה היא כתובת IP שלך החיצונית וחשב טווח כתובות אלו היית משלם על 4 כתובות קבועות. מה הטווח ? מה ה-subnet mask שלך? שים לב שאתה משלם רק על 4 כתובות בלבד ולא על 255 כתובות ולכן זה לא יכול להיות כל ה-CLASS C שלך.
  7. בדוק מה היא כתובת IP שלך החיצונית וחשב טווח כתובות אלו היית משלם על 8 כתובות קבועות. מה הטווח ? מה ה-subnet mask שלך? שים לב שאתה משלם רק על 8 כתובות בלבד ולא על 255 כתובות ולכן זה לא יכול להיות כל ה-CLASS C שלך.
  8. מה הם השכבות במודל OSI (מודל 7 השכבות) שתפקידן מבוצע על ידי מערכת ההפעלה ?
  9. מה הם השכבות במודל OSI (מודל 7 השכבות) שתפקידן מבוצע על ידי האפליקציות במחשב?
  10. מה הם השכבות במודל OSI (מודל 7 השכבות) שתפקידן מבוצע על ידי כרטיס רשת?
  11. מה יתרון של TCP על פני UDP ?
  12. מה יתרון של UDP על פני TCP ?
  13. מה היא לחיצת יד משולשת ? מה השמות של פאקטים שעוברים בה?
  14. מה תפקידו של פרוטוקול APR וכיצד הוא מבצע אותו בפועל, מה הוא שולח ומה עונים לו? נא להראות צילום מסך של הפאקטים של פרוטוקול ARP בתוכנת WIRESHARK.
  15. האם בתקשורת בפרוטוקול UDP מוגדרים PORT-ים (יעד ומקור) בתוך הפאקט שנשלח ? נא להראות צילום מסך של הפאקטים של פרוטוקול DNS בתוכנת WIRESHARK ולהוכיח שיש או אין שם פורט.
  16. מה הבדל בין MULTICAST לבין BROADCAST ?
  17. נא להראות צילום מסך של הפאקטים של פרוטוקול ARP בתוכנת WIRESHARK כשהם במצב BROADCAST לשם כך אפשר להעזר בפקודה arp -d.
  18. נא להראות צילום מסך של הפאקטים של פרוטוקול של שכנים ברשת בתוכנת WIRESHARK כשהם במצב MULTICAST ולהוכיח שהם באמת MULTICAST.
    רמז: ניתן להתשמש בתוכנת VLC שיודעת לשדר סרט ב-STREAM במצב MULTICAST. לדוגמא אפשר לרשום בגוגל:
    How to use VLC Media player to stream multicast video
  19. מה עושה SWITCH כאשר הוא מקבל באחת הפורטים שלו (אחת הכניסות שלו) פאקט מסוג BROADCAST ? האם הוא מתעלם ממנו או מוציא אותו (את הפאקט הזה)? לאיזה פורטים בדיוק הוא מוציא אותו? (פורט בסוויץ'= חיבור רשת של סוויץ' למחשבים)
  20. מה עושה ROUTER (נתב) כאשר הוא מקבל באחת הפורטים שלו (אחת הכניסות שלו) פאקט מסוג BROADCAST ? האם הוא מתעלם ממנו או מוציא אותו (את הפאקט הזה)? לאיזה פורטים בדיוק הוא מוציא אותו (לאיזו רשת) ? (פורט בנתב= חיבור רשת של נתב שלרוב הולך לסוויץ' וממנו לכל המחשבים)
  21. מה הבדל בין חיבור של שתי כיתות לימוד בבית הספר ביניהן עם נתב לבין חיבורן עם Switch?
  22. הינך מתכנן סניף חדש של מכללת פרקטיקיו ויש דרישה ל-4 רשתות נפרדות מסיבות של אבטחה. תקצה מינימום של כתובות הנדרשות. טווח כתובות שלך מתחיל מכתובת 192.168.32.0 כי כתובות לפני זה בשימוש בסניף אחר. הדרישות הן: רשת ראשונה עם 30 כתובות לשרתים. רשת שניה עם 150 כתובות לפחות לאורחים עם WI-FI ורשת שלישית עם לפחות 2000 כתובות לתלמידים ורשת רביעית משרדית קטנה עם 20 מחשבים. המטרה לחסוך בכתובות IP ולעשות את המינימום הנדרש ולבזבז כמה שפחות כתובות וטווחים, אפשר אפילו לשנות את הסדר של הרשתות, לדוגמא אין בעיה קודם לתת טווח כתובות IP לרשת שלישית ואחריו לשים טווח כתובות של הרשת הראשונה. כי אין חשיבות לסדר הרשתות העיקר לצמצם עד כמה שניתן ביזבוז כתובות IP. ביזבוז זה כשיש חור - טווח כתובות שלא מנוצל לשום רשת ולפניו ואחריו יש טווחים המשויכים לרשתות אחרות. נא להכין טבלה מסודרת ולרשום עבור כל רשת - שם הרשת עם הכתובת שלה כגון: 192.168.32.0/27 וגם את טווח הכתובות לחלוקה בפועל למחשבים כגון 192.168.32.1 - 192.168.32.30 ואת ה-SUBNET MASK שצריך לרשום בכרטיסי רשת. כי אחריכם יבואו טכנאים לעשות התקנות ויש חשד שהם לא יודעים לחשב לבד טווחים של IP בצורה נכונה. אפשר להוסיף בטבלה של תשובה לשאלה הזו גם כתובת IP שתשמש ככתובת BROADCAST ברשת.