<< קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת
קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
עבודה הגשה על DNS
1.קנית דומיין באינטרנט בשם PracticU.com ב-16$ לשנה (לפני שהיה מוניטין למכללה). קנית גם כתובת IP קבועה 116.1.2.89 מהספק ב-50 ש”ח. אז קודם כל מברוק. עכשיו עשה כך ש- ping www.PracticU.com יגיעה ל-IP שקניתם. המטרה לבדוק שהשם הופך ל-IP בדיקת resolving לא משנה האם המחשב דולק או כבוי (האם PING חוזר או לא).

2.לאחר מספר תלונות התברר שחלק מתלמידים של פרקטיקיו מתקשים לספור עד שלוש ופעמים רבות מקישים ww רק פעמיים. עשו לטובתם כך שגם כתובת ww.PracticU.com תוביל לאותה כתובת IP. בדקו ש- ping ww.PracticU.com התחיל לעבוד. עשו זאת בשתי דרכים שונות.

3.חברת פרקטיקיו לאחר זמן מה הפיקה סרטים המסברים את החומר של MCITP ברוסית. החליטה להקים סניף ברוסיה ולשים שם שרת WEB ובו הסרטים והסברים ברוסית. שרת זה הינו שרת ציבורי , הזמין מהאינטרנט, כי הפורטים בנתב פתוחים אליו. לטובת שרת זה רכשו כתבות IP קבועה ברוסיה והיא במקרה בדיוק כתובת IP של השרת בווירטואלי השני שלך (עשה ipconfig בשרת השני וזו הכתובת של השרת ברוסיה).
הוחלט לתת שם עצמאות ניהולית למנהל רשת הרוסי, כדי שיוכל לנהל את הדומיין שלו ואת הכתובות IP שלו בעצמו. עשו כך שמנהל ברוסיה יוכל לנהל בעצמו את Russian.PracticU.com. בדוק שלקוחות הפונים לשרת הראשון יכולים לעשות RESOLVING.
בסופו של תהליך יש שתי מכונות ווירטואליות עם תפקיד DNS על כל אחת מהן. הראשונה - שרת בישראל, השניה - שרת ברוסיה.

4.עשו מהשרת השני (המכונה הוירטואלית השנייה) שרת DNS לגיבוי למקרה והראשון נופל.

5.העתיקו את הקובץ של DNS לתיקיה c:My-DNS-Backup . הידיעה שיש העתק רק מרגיע.

6.הודיעו לכם כי בכתובת IP של שרת WWW הראשי שונתה בגלל מעבר לחוות שרתים חדשה. תוך כמה זמן שרת DNS השני (הגיבוי) יקבל את העדכון של WWW? תנו לו פקודה לעדכן עכשיו ותראו שהעדכון אכן הגיעה לשרת DNS השני.

7. תבדקו שהאקרים לא יכולים לקבל את ההעתק של כל הרשומות שלכם. אלא רק השרת השני. (רמז: Secondary Zone ב-IP לא מורשה)

8. ברוסיה לאחר רווח של כמה מיליונים בודדים מהסרטים והוחלט לשים שרת DNS נוסף למקרה וראשון לא יעבוד. תדאגו להוסיף הפניה אצלכם ב- PracticU.com גם ל-IP קבוע של שרת DNS החדש שהינו55.55.55.55 .

9. לאור ההצלחה החלטתם לשים את עידו להיות אחראי על שרתי WEB עם הסרטים בעברית ולפתוח תת-דומיין Movies.PracticU.com אבל את רשומות DNS שלו לנהל בעצמכם ולא לתת לו DELEGATION. עשו לעידו רשומה www.Movies.PracticU.com עם כתובת כלשהי ותבדרו Resolving.

10. הגדירו שתי רשומות עבור שרת WWW עם כתובות IP שונות. עשו כך שכל הלקוחות תמיד יתחברו לשרת הראשי, הראשון ורק אם הוא לא עובד ילכו לשרת השני, האיטי יותר. (רמז: לבטל Round-Robin)

11. בחברה קנו שרת דואר חדש בשם EMAILS.PracticU.com עם כתובת 100.100.100.101 עליכם לפרסם אותו ב-DNS, כך שכל המכתבים יגיעו אליו.

12. איך לבדוק מה הם שרתי DNS שאליהם עושה DELEGATION (מפנה) האבא (במקרה שלנו .com) של האתר של PRACTICU.COM. זה חשוב בזמן מעבר בין חברות HOSTING המארחות את האתר. כי כל חברת HOSTING מספקת גם שירותי DNS ללקוחותיה והשאלה הכי חשובה למי מופנה הלקוח כאשר הוא פונה לשרתי הנקודה.
רמז: לברר כתובת IP של אחד משרתי NS של .com. לאחר מכן לפנות אליו ולברר מה הכתובת של שרת NS של Practicu.com (להזכירכם: שרתי NS אלו הם שרתי DNS המחזיקים ZONE).

13. תמחקו את הרשומה המפרסמת את ה-DC (רשומה מסוג SRV) ועשו RESTART לשירות NETLOGON. האם רשומות חזרו ?

14. בארגון מותקן שרת דואר. כאשר השרת שולח מייל החוצה, חברות אנטי-ספאם בודקות שאכן כתובת IP של השולח תואמת לשמו של השולח (לוודא שאין התחזות). הגדירו רשומת PTR לשרת דואר שלכם. (אין צורך באמת להתקין Exchange).
רמז: בדוק פקודת ping -a לכתובת IP של השרת אכן מחזירה את שם השרת הנכון.

15. בדוק את העדכון הדינמי של כתובות IP של תחנות העבודה בתוך DNS אכן עובד (הגדר באופן ידני כתובת IP חדשה לתחנת עבודה ובדוק כי DNS עדכן אותה).

16. הגדר מחיקה אוטומטית של רשומות DNS, שלא התעדכנו שבוע ימים.

17. בעקבות ההצלחה בקורסים בדרום הארץ, חברת PracticU.com רכשה את המתחרה הגדולה ביותר שלה, JohnBryce.co.il. עשו בשרת השני DNS ZONE עבור JohnBryce.co.il ובו רשומה fileserver1 עם IP כלשהי. הגדירו כך שתחנות העבודה בשתי החברות יעשו RESOLVING לשמות אחת של השנייה. עשו זאת שתי שיטות שונות, בדקו כל אחד מהן בנפרד. רמז: Stub-Zone, Conditional forward.

18. החזירו SNAPSHOT של השרת השני למצב נקי הגדירו אותו כ-DC נוסף (השני) בדומיין Practicu.com והראו כי רפלקציה עבור ZONE חדש - Stam.com מעבירה אוטומטית את ה-ZONE לשרת השני.

19. עשו DNS PARTITION חדש בתוך AD והעבירו אליו את ה-ZONE החדש.

20. צרפו את השרת השני לגבולות הרפלקציה.