<< קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

המדריך המקוצר לבחירת קורס MCSE

אחת מהתעודות הנחשקות ביותר בתחום של מערכות תקשורת ומחשבים זו תעודת ההסמכה של חברת מייקרוסופט בנושא של MCSE. אם גם אתם רוצים לקבל תעודת הסמכה כזאת, הרי שאין ספק שכדאי לכם לעשות קורס שיכין אתכם למבחן ההסמכה, ולהלן המדריך שבעזרתו תוכלו לבחור איפה לעשות קורס כזה.

הכרת  היתרונות  בהשתתפות  בקורס

ראשית, אתם צריכים להבין מדוע כן כדאי לעשות קורס ולא ללמוד לבד. זה נכון שבאופן תיאורטי הייתם יכולים ללמוד לבד, אך השאלה היא האם הייתם מגיעים למבחן באמת מוכנים, ולרוב התשובה היא לא. היתרונות של קורס MCSE הם שהוא גם מכין אתכם למבחן וגם באמת מלמד אתכם תכנים שאחר כך יעזרו לכם בעבודה, ולכן זה רעיון טוב לעשות קורס כזה.

קבלה לקורס

שלב שני הוא לבדוק האם מבחינת תנאי הקבלה אתם יכולים לעשות את הקורס. לרוב ידרשו מכם לעבור ראיון אישי ולהיות בעלי ידע באנגלית, כיוון שכל התוכנות שצריך להכיר הינן באנגלית.

משך הקורסים

משך קורס MCSE יכול להשתנות בין מוסד למוסד, כך שבשלב השלישי אתם צריכים לראות מה מתאים לכם יותר. האם נוח לכם להתחייב יותר לקורס של חמישה חודשים או לקורס שנמשך יותר משנה? בדקו נושא זה לעומק כי חבל להירשם לקורס שלא תוכלו, בגלל סיבות כאלה ואחרות, באמת לעמוד בדרישות שלו ולנצל אותו עד תום.

מוסד  לימודים  נבחר

בשלב הרביעי כדאי לבדוק איפה אתם רוצים ללמוד ולעשות את הקורס. האם מה שמנחה אתכם הוא המחיר או אולי דווקא שמו של בית הספר? לכל אחד מאיתנו יש קריטריונים אחרים שעל פיהם הוא בוחר בנושאים כאלה, כך שכדאי לכם לדעת מה מנחה אתכם בבחירה.

דעתם  של  הבוגרים

השלב האחרון שכדאי להקפיד עליו לפני שאתם נרשמים לקורס, הוא השלב שבו אתם בודקים מה חושבים הבוגרים על הלימודים שהם למדו. האם הלימודים היו יעילים עבורם? ומעבר לכך, האם בזכות ההשתתפות בקורס הם באמת עברו את מבחן ההסמכה או לא? חוות דעת כאלה תמצאו בשפע אונליין, כך שכדאי לקרוא אותן כדי להחליט.


קורס MCSE- ניהול רשתות מחשבים

כיום הבסיס החיוני שמאפיין כל סביבת עבודה קשור באופן ישיש לניהול של מערכות המידע. כתוצאה מכך בוחרים מנהלי חברות וארגונים רבים להעסיק מנהלי רשת. ניהול רשתות נחשב כיום מקצוע נחשק ויוקרתי, אשר בעליו מחזיק באחריות רבה וסמכויות שונות. בכל חברה בה מועסקים כיום מנהלי רשת, עליהם ראשית לדאוג לכל נושא החומרה, לציוד, לאבטחת הרשת, מודמים, מציאת פתרונות לבעיות במינימום של זמן וכיוצא בזה. מנהל רשתות בכל חברה שהיא כיום מחזיק הלכה למעשה בתפקיד מפתח הכרחי.

ניהול רשתות- מאז ועד היום

אחד מהמאפיינים הבולטים של העידן המודרני בו אנו חיים, מזוהה עם שינויים תכופים ותדירים בתחום המחשוב. מנהלי רשת נדרשים בהתאם להתעדכן בצורה שוטפת בכל החידושים והאינפורמציות המגוונות שמשתנות לפרקים. כתוצאה מכך לימודי ניהול רשת כיום אינם מתמקדים אך ורק בהעברה של ידע מקצועי אלא גם בכל הנושא של חיזוק יכולות הלמידה האישיות של בוגרי הקורס שלימים יהפכו להיות מנהלי רשתות מוסמכים.

מנהלי רשתות- מקצוע מבוקש

העובדה שאנו חיים בעידן ממוחשב, הופעת את המקצוע של מנהל הרשת למקצוע בעל רמת ביקוש גבוהה במיוחד. מנהלי רשת נדרשים להחזיק ברמה מאד גבוהה של ידע אודות מגוון רחב של תחומים בענף המחשבים, גם אם נושאים אלו אינם משרתים אותו במהלך העבודה השוטפת ביומיום. לאורך ההיסטוריה קורס לניהול רשתות היה בגדר קורס מבוקש, כאשר הדבר עדיין נכון לימינו אנו.

קורסים נפוצים בניהול רשתות- MCSE MCITP

כראייה לכך ניתן להביא לדוגמא את התקופה שבה בועת ההיי-טק התפוצצה, ובעקבותיה עובדים רבים חוו פיטורים, אולם הסקטור שחווה הכי פחות צמצומים היה מזוהה עם הסקטור של מנהלי הרשתות. ניהול רשתות מהווה כיום קרש קפיצה שיכול לסייע למועסקים רבים להתקדם בסולם התפקידים במסגרת מקום העבודה. שינויים רבים ונוספים החלו להתעורר גם בכל נושא ההכשרה של מנהלי רשתות, כאשר אחד מהקורסים הנפוצים ביותר כיום בתחום של ניהול רשתות הינו קורס MCITP  שבעבר היה MCSE.

קורסים אלו כוללים מגוון הרבה יותר רחב של תחומים ונושאי ידע שונים המעניקים הסמכה לסך הדרישות הרחב המאפיינות את השוק המודרני.



MCSE הנדסת מערכות ורשתות

אם היו אומרים לנו פעם שהעולם ייראה כמו שהוא נראה היום שהכול נשלט על ידי מחשבים היינו אומרים שזה מתאים לסרט מדע בדיוני ולא יותר מזה. פעם, לא היינו רואים מחשבים בכל מקום והעולם היה מתנהל כמעט בלעדיהם ורק בחברות או מפעלים נחשבים היינו רואים מחשבים. כיום, אין חברה או מפעל שאין בו מחשב ולא רק מחשב אלא רשת מחשבים פנימית של העסק עצמו. רשת כזו צריך לתחזק וצריך גם לדעת איך לתפעל ולנטר אותה, בשביל שכל הנוגעים בארגון יוכלו להמשיך ולבצע את עבודתם ואת זה עושה מהנדס MCSE

מהו המקצוע?

MCSE הוא מהנדס מערכות מרושתות, מערכות אשר יודעות "לדבר" האחת עם השנייה ויודעות לשתף במידע. מערכות כאלו כוללות מודמים, מחשבים, ועוד והן חיוניות לתפעול שוטף של העסק או הארגון. מי שרוצה לעסוק בתחום חייב לעשות קורס בתחום, קורס אשר מכשיר אותו מטעם חברת מייקרוסופט לתחום הנדסת מערכות ורשתות ולאחר סיום הקורס הוא יכול לחפש עבודה בתחום. בקורס נלמדות מערכות הפעלה של מייקרוסופט, רשתות, תקשורת מחשבים, תשתיות של רשתות מחשבים ועוד... קורס מקיף מאוד ומקצועי מאוד.

איפה לומדים?

קורס MCSE ניתן ללמוד במספר מכללות בארץ, מכללות אשר מחזיקות בסגל מרצים מקצועי ואיכותי ובעיקר כזה בעל ניסיון רב בתחום שנים רבות. היקף הקורס יכול להשתנות בהתאם לרמתו של הקורס ומי שעושה אותו עדיף לו ללכת לקורס ארוך ומקיף יותר שייתן לו הכשרה רחבה יותר, ובכל מקרה הוא קורס של כמה מאות שעות אקדמאיות. בשביל להתקבל לקורס צריך לעבור מבחני התאמה בחלק מהמקומות ומה שבטוח הוא שצריך לבוא עם יידע בסיסי במחשבים ובמערכות הפעלה כמו גם עם חוש טכני בסיסי לפחות בשביל להתקבל לקורס הזה.

התחום הינו תחום מבוקש מאוד בשנים האחרונות ולא סתם רבים מנסים ורוצים ללכת לכיוון הזה. חלק גדול מהסטודנטים מוצאים עבודה כבר בסיומו של הקורס ואלו שלא יימצאו עבודה מאוחר יותר אם קצת יצברו ניסיון כעובדים זוטרים, ניסיון שייתן להם יתרון בהמשך דרכם במקצוע.


קורסים של מיקרוסופט

התוכנות והמערכות אותן מפתחת חברת מיקרוסופט זוכות להצלחה גדולה בארץ ובעולם. אין כמעט מחשב ביתי ברחבי העולם שאינו מכיל את מערכת ההפעלה Windows או תוכנות אחרות פרי פיתוחה של החברה. חברת מיקרוסופט מעוניינת להכשיר נציגים מטעמה ברחבי העולם שיכירו היטב את המערכות שפיתחה בתחום ניהול הרשתות ולכן מוצעים מספר קורסים של מיקרוסופט בתחום זה. עם הקורסים הלל ונמנים: MCITP, MCSA, MCSE. לאחר לימוד כל אחד מקורסים הללו רשאי בוגר הקורס לגשת לבחינת הסמכה מטעם החברה שמעבר שלה בהצלחה נותן תעודה בינלאומית כמוסמך בניהול או הנדסת רשתות.

 

היתרונות במעבר קורסים אלה

ניתן לעבור קורסים בתחום ניהול רשתות אשר אינם קשורים ישירות לחברת מיקרוסופט אך קורסים של מיקרוסופט נותנים את ההכשרה בתחום תוך שימת דגש על הכרה לעומק של המערכות שפיתחה החברה, מערכות בהן נעשה שימוש בחברות וארגונים רבים. לכן, מעבר קורס הנעזר בחומר מקורי שהוציאה החברה, שבסופו ניתן לגשת לבחינה מטעמה הוא מדד לכך שאכן מדובר באדם שמכיר לעומק את המערכות. בנוסף, התעודה היא בינלאומית ולכן פותחת דלתות בארץ ובעולם.

 

למי מתאימים הקורסים?

קורסים של מיקרוסופט בתחום ניהול רשתות מתאימים בעיקר לבעלי ניסיון קודם בתחום המחשבים. עבור טכנאי מחשבים, למשל, זה יכול להיות הצעד הבא בקריירה. ישנם קורסים אשר מיועדים למתחילים חסרי רקע ולהם מספיקה הכרה בסיסית עם מערכות ההפעלה. תנאי הקבלה לקורס משתנים בין מוסדות הלימוד השונים. ישנם מוסדות אשר עורכים לפני כן מבחן קבלה או ראיון.

 

תכני הקורסים

כל הקורסים עוסקים לעומק בכל נושא הרשתות. עם תכני הקורס נמנים: מהי רשת תקשורת מחשבים, טופולוגיות וארכיטקטורות של רשתות, הקמת רשתות, הכרת מערכות ההפעלה של מיקרוסופט לארגונים גדולים, עבודה עם שרתים, מתן הרשאות, תכנון מערכות גיבוי, תחזוקה שוטפת של רשת והתמודדות עם בעיות ותקלות, אבטחת מידע, ניהול משתמשים ועוד.

 

מבחן ההסמכה

לאחר סיום הקורס בהצלחה ניתן לגשת לבחינת ההסמכה. התשלום עבר הבחינה נעשה בנפרד מהתשלום על הקורס עצמו. הבחינה נערכת במוסד הלימוד. לאחר מעבר הבחינה בהצלחה ניתן, כאמור, לצאת לדרך במקצוע מבוקש ששירותיו נדרשים עבור כל חברה או מוסד וארגון שמחזיקים רשת מחשבים. 

תפקידיו של מנהל רשת
כאשר מדברים על תפקידיו של מנהל רשת, מדברים למעשה על האיש אשר מתחזק מערכת שלמה אל מאחרי הקלעים. אם תחזרו לאחור בזמן הנתון, תגלו כי הכול נרשם ותועד ברשומות כתובות. נכון להיום, בעידן המחשבים, אוגר המחשב את כל המידע ולמעשה את עידן התיקיות, החליף המחשב ועיבוד המידע. מה באמת יכול לשמור על המידע החשוף? אם מדובר בחברת ביטוח, משטרה או אפילו בנק, מה יהיה על המידע החשוף? מה לגבי התקלות והלוגיסטיקה? כל המידע על יתרונותיו ותפקידיו של מנהל רשת אחד ביחס לכל השאר.

מיהו מנהל רשת?

מהו למעשה מנהל רשת? מדוע תפקידו עולה ביחס לכל השאר? מנהל רשת הוא למעשה אדם אשר תפקידו לנהל את כל השרתים בארגון ולדאוג לעבודה התקינה בפועל. מנהל רשת דואג לאבטח את השרתים לרבות המידע לטווח הארוך ולא הקצר. חשוב לציין כי תפקיד של מנהל רשת מגיע בדם ויזע וזה בא בעיקר מקורס מורכב שיש לעבור. הקורס דורש לא מעט, הוא דורש שליטה בשפת האנגלית מכיוון שנושאי התכנות מתנהלים על בסיס וטהרת האנגלית. חשוב לציין כי מנהל רשת מרוויח את לחמו וזה בא לידי ביטוי בשכר בלתי מבוטל, מכאן שלא מעט אנשים בוחרים להיות חלק משוק העבודה הקשור במנהלי רשת עצמאים או שכירים. מצד אחד המקצוע אכן קשה ומאידך הוא יכול לתגמל בהתאם ואז הפחד כמו נשאר מאחור נוכח ההצלחות. בעידן בו מתקשים לא מעט אנשים להביא את לחמם ופרנסתם, מנהלי רשת הם מעל לכול וזהו ההסבר ההגיוני להצלחת הדברים בפועל.

מיהו מנהל רשת טוב?

  1. לרוב הוא יהיה בעל מוניטין של כמה וכמה שנים. אם תבחרו מנהל רשת לארגונכם, יש לקחת בחשבון את ניסיונו בפועל.

  2. יש לבחון את התקלות בפועל ואת היכולת לעמוד אל מול משברים או מתקלים כאלה ואחרים. ככל שתהיינה התקלות מזעריות, כך למעשה תבוא לידי ביטוי מקצועיותו של זה.

  3. הניסיון יבוא לידי ביטוי גם בהצגת המלצות אשר תבואנה לידי ביטוי בניהול רשת מחשבים גדולה וידועה.