פריצה ל-Wi-Fi - הצפנת WEP << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

פריצה ל-Wi-Fi - הצפנת WEP

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

מנהל אבטחת מידע
עידן המידע מביא עמו לא מעט שינויים לשוק היומיומי ואין זה פלא כי חברות רבות, העושות שימוש יומיומי במידע על היבטיו השונים זקוקות לאנשי מקצוע באיכות הגבוהה ביותר המכירים את התחום ויכולים להציע את שירותיהם על מנת ליישם את מטרות הארגון השונות. ההתפתחויות המסחררות בעולם הטכנולוגי הביאו עמן צורך באבטחת המידע על היבטיו השונים ואפשרויות שונות של סיווג המידע ומתן הרשאות גישה למורשים מסוימים.

כל חברה בארץ ובעולם סופחת אליה כמויות עצומות של מידע מדי שנה, מדי חודש ואפילו מדי יום. מידע אותו קשה לארגן ולסדר לצורך שימוש מחודש כעבור זמן מה. על מנת לעבד את המידע ולארגנו באופן יעיל ומקצועי כך שניתן יהיה לעבדו מחדש או לעשות בו שימוש חוזר הרי שישנו צורך בתוכנות מקצועיות ומתקדמות שיכולות לספק את הצורך בארגון יעיל של המידע.

לשם כך פותחו תוכנות מיוחדות המיועדות לארגן ולסדר את המידע על היבטיו השונים, לעבדו על מנת לעשות בו שימוש מחודש ואפילו לפתח אותו לאפיקים חדשים. אין ספק שארגון המידע מצריך לא מעט טכנולוגיות חדשניות והיכרות מעמיקה עם הכלים השונים המשמשים לארגון הידע על היבטיו השונים. מנהל אבטחת מידע הינו האדם האחראי על שמירת המידע ואבטחתו תוך ניהול מושכל של התוכנות הקיימות ויכולת שליפת מידע בכל עת ומכל מאגר קיים.

מנהל אבטחת מידע הינו האדם שעליו להכיר לעומק טכנולוגיות רבות ומגוונות, מערכות הפעלה שונות, שירותים מקצועיים ושרתים שונים, אפליקציות ותחנות קצה, ציוד תשתית תקשורת ועוד. אבטחה איכותית דורשת היכרות מעמיקה עם הידע הקיים בחברה ועם האפשרות להיערכות מוקדמת, יכולת ניתוח המידע ועוד. ידע זה ניתן ללומדים בקורס מנהל מערכות מידע באופן מעשי ותיאורטי כך שהבוגרים יכולים להשתלב בחברות הגדולות ביותר ברחבי הארץ והעולם בתפקיד מנהל אבטחת מידע בדרגים גבוהים.

על מנת להתמודד כהלכה עם אבטחת מידע ישנו צורך בהיכרות עם ציוד תשתית קיים, שירותים שונים ושרתים, אפליקציות ותחנות קצה, מערכות הפעלה שונות ושרתים ועוד. ידע זה הינו ידע המצריך השקעה מרובת שנים וקורס מקצועי.
אבטחת רשתות
השימוש ברשתות מידע נעשה נפוץ מאוד בעשור האחרון ולא בכדי. רשתות תקשורת מחשבים חוסכות לחברות וארגונים שונים סכומי עתק בכל הקשור לחומרה וחלוקת משאבים ממוחשבים כמו גם בתחום של יעילות פנים ארגונית בכל הקשור להעברת מידע ותקשורת בין חלקים שונים בארגון. עם זאת השימוש הרב ברשתות תקשורת מחייב את העושים בהן שימוש לבצע אבטחת רשתות שאם לא כן ישנם גורמים רבים בעולם הקיברנטי המעוניינים לפגוע בארגונים העסקיים והציבוריים על רקע מגוון של סיבות. האקרים ותוכנות זדוניות מציפים את הרשת ומנסים ללא הרף לפרוץ לרשתות של ארגונים גדולים ממניעים של כסף, לאום ואפילו יוקרה בעולם הסייבר. מסיבה זו אנו רואים יותר ויותר עניין בתחום של אבטחת רשתות. הדרך שבה בוחרות חברות לאבטח את הרשתות שלהם מתחלקת לשתיים עיקריות: א) הקמת מחלקה ייעודית אינטגרלית לאבטחת רשת בתוך הארגון. ב) מיקור חוץ של תחום אבטחת רשתות לחברה מתמחה.

האופציה של מיקור חוץ הינה מאוד טובה לחברה המעוניינת להמשיך ולהתמקד בפעילות העסקית שלה ולהפקיד בעצם את תחום אבטחת המידע בידי גורם חיצוני מקצועי. להלן מספר מהלכים בסיסיים שעל גורם כזה לנקוט על מנת להבטיח אבטחת רשתות איכותית:

  1. בדיקת סיכונים – שלב זה למעשה הוא ניתוח של הסיכונים המאיימים על הארגון בהתייחס לאופי הפעילות העסקית או הציבורית שלו. למעשה בשלב זה מנסים להעריך היכן ירצו לפגוע בו. אחרי שישנה הערכה מקצועית בנושא זה ניתן למקד את הפעילות האבטחתית בצורה יעילה יותר

  2. איור מערך הגנתי קיים – שלב זה לוקח בחשבון את המערך ההגנתי הקיים בארגון כעל מנת לזהות נקודות תורפה ולחזק אותן וכן נקודות חוזק עליהן ניתן להסתמך.

  3. טסטים – ביצוע טסטים הוא למעשה הדמיה של פעילות האקרים המנסים לפגוע בחברה. זוהי דרך לאמוד את המוכנות הריאלית של הארגון לעמוד מול ניסיונות זדוניים לפגוע בו ולאתר כך נקודת תורפה נוספות.

  4. הדרכה וייעוץ – זהו ניצול של הגורם האנושי בחברה לצורכי ריכוז מאמץ והעלאת מודעות לחשיבות של אבטחת רשתות באמצעות הדרכה. רתימת הגורם האנושי למאמץ האבטחתי הינה קריטית להצלחת כל מערך אבטחת הרשתות.

כל המידע על אבטחת מידע
אבטחת מידע היא תחום שהולך ותופס מקום נכבד ורב חשיבות בעולם תקשורת המחשבים. ככל שישנן התפתחויות בתחום גדלים גם הסיכונים והתחכומים אשר מאפשרים פריצות לרשתות מחשבים והגעה אל מידע רגיש שנשמר ברשת המחשבים של חברה כגון פרטי לקוחות, נתונים על חשבונות בנק ועוד . פלישתם של האקרים למטרת ריגול תעשייתי או קבלת פרטים חסויים על חברות או אנשים פרטיים נעשתה נפוצה יותר ויותר, לכן, פיתוח מערכת אבטחת מידע רצינית וחזקה שתגן על כל המידע הזה היתה הכרח. כיום ישנן מערכות חזקות אך העניין נמצא כל העת בפיתוח.

מהו קורס אבטחת מידע?

הקורס מלמד על מערכות האבטחה הפופולאריות והאיכותיות ביותר כמו זו של חברת צ'ק פוינט. המערכות שפיתחה החברה מבטיחות שמידע יהיה נגיש רק למורשים להגיע אליו. כיוון שמערכות האבטחה הן עניין מורכב יש צורך בכוח אדם מנוסה ובעל ידע בתחום שידע לנהל את כל מערך האבטחה.

מהם הנושאים הנלמדים בקורס?

הקורסים השונים בתחום יכשירו את הסטודנטים ויתנו להם כלים כיצד להתמודד מול תוכנות מזיקות ופריצות לרשת המחשבים. עם הנושאים הנלמדים בקורס נמנים: פיתוח ויישום טכניקות מאבטחות מידע כמו הצפנה, גיבויים, הרשאות, הגנה מפני רוגלות ותוכנות מזיקות, האקרים, אפיון מבנה ארגוני והגנה על כל המערכות הקיימות, החל ממערכות הקצה דרך מערכות ההפעלה, השרתים וכל רשת התקשורת. הסטודנטים לומדים כיצד ליצור חומת אבטחה מתקדמת ולנהל אותה.

האם נדרש ידע קודם?

קורסים בתחום דורשים לרוב ידע קודם בתחום מערכות המידע ותקשורת נתונים וכן ידע באנגלית. ישנם מוסדות לימוד אשר עורכים ראיון קבלה או בחינה כלשהי.

מהו אורך הקורס?

אורך הקורס משתנה ממוסד למוסד. הטווח נע בין 80 שעות לימוד ל- 200 שעות ומשך הקורס עשוי להגיע לשנה. רוב הקורסים הם במתכונת של קורסים פרונטאליים במוסד הלימוד וכוללים לימודים תיאורטיים ותרגול מעשי. מכללת פרקטיקיו מציעה גם קורס אונליין למעוניינים ללמוד מהבית. לצורך תרגולים ישנה גישה לאתר המכללה וניתן למצוא בו גם סרטוני הסבר מפורטים על חומר הקורס.