<< קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU

Operation Master


(FSMO)



FSMO – Flexible Single Operation Master



כל ה- DC בדומיין שווים אחד לשני. זאת אומרת, שאם מידע ב- 1DC משתנה גם ב- 2DC הוא ישתנה, ואז הם שווים. השוויון בין כל ה- DC נקרא Multi Master. הדבר מאוד נח מבחינת חיסכון זמן אך, ישנה בעיית התנגשות בזמן רפליקציה בין ה- DC. לכן ב- AD יש חמישה תפקידים שרק שרת אחד יכול להיות אחראי עליהם ( Single Master ). במילים אחרות, תפקידי FSMO הם חריגים של MASTER MULTI.



חמשת התפקידים, הינם Multi Master :



1. Schema Master – הרחבת סכמה. התנגשות בין שינויים בסכמה עלולים לגרום נזק לפעילות תקינה של המערכת. לכן מבחינת המערכת רק DC אחד ביער יכול לעשות שינויים בסכמה. סכמה לא נמצאת ב – MMC כבחירת מחדל, לכן צריך להוסיף אותה באמצעות פקודה (לזכור אותה למבחן):


C:UsersAdministrator>cd

C:>cd windowssystem32

C:WindowsSystem32>regsvr32 schmmgmt.dll


דוגמא לשינויים בסכמה: ניכנס לסכמה וב- ATTRIBUTES נבחר Postal Code. בהגדרות נסמן את אופציה “Replicate this attribute to the Global Catalog”. הדגש הוא שמעכשיו ניתן למצוא את השדה של מיקוד בתוך היער כולו.


כדי להעביר תפקיד ל- DC אחר יש לעשות דברים הבאים. נכנסים ב- MMC ומוסיפים סכמה. לאחר מכן לוחצים קליק ימני על הסכמה ובוחרים באופציה Operation Master ואז CHANGE.


תזכורת:ל- GC ישנם שתי תפקידים:


1. חיפוש (כמו ספר טלפוני) של כל השדות החשובים בכל היער. ישנו העתק של כל השדות החשובים לחיפוש והוא נמצא תמיד ב – Read only.


2. קבוצות אוניברסאליות. GC חסר משמעות אם יש דומיין אחד.



2. Naming Master – אחראי על שמות דומיינים חדשים ביער. התפקיד נועד למנוע התנגשות בזמן שנותנים שם אחד לשני דומיינים שונים. ההתנגשות נוצרת, אם שני מנהלי רשת עושים DCPROMO בו זמנית לפני רפליקציה. העברת התפקיד מתבצעת בדומה לסכמה: MMC > Domains and Trusts > קליק ימני > Operations Master.


3. RID – Relative ID. אחראי על חלוקת פולים (POOLS). לכל אובייקט במערכת ישנו SID והסיומת שלו נקרת פול. באופן תיאורטי יכול לקרות מצב שלשני אובייקטים יהיה SID זהה וכמובן אסור שיקרה כזה דבר, לכן צריך להגדיר לכל DC את טווח הפולים של SID. למשל, 1DC יהיה אחראי לפולים מ- 1 עד 500, ו 2DC מ- 501 ועד 1000. במקרה שנגמרו הפולים, המערכת לא תוכל לתפקד רגיל. לכן יש שרת שתמיד אחראי על חלוקת פולים למשתמשים חדשים, וזהו בעצם תפקידו של RID, הוא מחלק לכל DC 500 פולים וברגע שהם נגמרים הוא נותן מענה לבעיה. כלומר, נותן טווח פולים נוסף, שונה לכל אחד מה- DC. התפקיד הזה נמצא בכל DC וצריך רק לבחור איזה מהם יהיה אחראי על חלוקת הפולים. הנה הפקודה שמראה מה הסדר הנוכחי בחלוקת פולים: DCdiag /v /test:RidManager



4. PDC – תפקידים:


1. אחראי על סנכרון שעונים: תחנה מסנכרנת את השעון שלה מול DC, ו- DC מסנכרן שעון מול PDC. אם יש יותר מחמש דקות הפרש בין תחנה לשרת, הוא חושב שמישהו מתחזה. כלומר אם נעביר את השעון ליותר מחמש דקות, אז לא נוכל להיכנס לדומיין. פונקציה זאת משומשת כעיקרון נגד מתקפה בשם "Replay Attack".


2. אחראי על החלפות סיסמה. זה אומר שכאשר משתמש מחליף סיסמא, נעשית רפליקציה מיידית לסיסמא הזאת, דבר המונע התנגשויות בעת זיהוי של המשתמש ב- DC אחר.



5. Infrastructure – אחראי על כל האובייקטים הנמצאים ב- DC שלנו לבין DC אחרים כולל היררכיה בניהם, גם כאן יכול להיות רק תפקיד אחד בכל תחום כלומר בכל Domain.



אלו חמשת התפקידים שרק DC אחד יכול להיות אחראי עליהם. את שני הראשונים מעבירים דרך MMC, כמו שהוזכר. ושלושת האחרונים מעבירים ברמת DC: נכנסים ל- AD Users and Computers > קליק ימני על הדומיין > Operations Masters. אם לפני העברת תפקידים אנו רוצים לבדוק איזה תפקיד שייך לאיזה DC, אז משתמשים בפקודה: C:Usersadministrator>netdom query fsmo



דבר אחרון בנוגע ל- FSMO, הוא שהעברת תפקידים באמצעות כלי הגראפי היפה אפשרי רק עם שני ה- DC עובדים רגיל. מה שנקרא טרנספר מסודר. אבל, אם ה- DC שאחראי על התפקידים הללו נשרף או נשבר, אז מבצעים העברה כפויה. פעולה זאת נקראת SIEZE. אם משתמשים ב- SIEZE, אסור להחזיר את השרת הראשון לרשת בלי לפרמט. לצורך שימוש נשתמש ב- NTDSUTIL.


חשוב לא לשכוח להודיע לשרת שנשאר על מותו של השרת הראשון, כדי שלא ישלח UPDATES. ב- NTDSUTIL בוחרים באופציה Metadata cleanup . וכמובן צריך לעשות DCPROMO למחשב שמת. אבל בזמן הפקודה, הוא ינסה להודיע לשרת השני, שהוא הולך לרדת בצורה מסודרת. אם הוא לא מצליח לדבר איתו, אז אי אפשר לעשות DCPROMO. לכן צריך להגיד לו שיעשה בכוח בלי לשאול אף אחד: Dcpromoforceremoval



סדר פעולות לניתוק DC שלא עובד:


א. SIEZE


ב. למחוק את המחשב מה- DC התקין.


ג. Ntdsutil > MetaData Cleanup. בשרתי 2008 סעיף זה נעשה אוטומאטי בזמן מחיקת מחשב.





NTDSUTIL אפשרויות חשובות:


ROLES – FSMO


FILES – דפרגמנטציה ל- AD


IFM – הכנת DCPROMO לתוך CDROM. טוב לאתר מרוחק שאין שם תקשורת טובה ומהירה.



מוגש אליכם ע"י יאיר מאנע

תרגיל: איך ניתן להעביר תפקידים בכוח כאשר השרת שמחזיק FSMO נשרף?
פתרון: כששרת שמחזיק את תפקידי ה "FSMO" נפל ניתן לקחת את התפקידים ממנו בכוח על ידי פקודת דוס הבאה:
ניכנס ל "CMD" נקליד

ntdsutil

לאחר מכן נקליד ROLES

כעת נקליד Seize + שם התפקיד שאותו נרצה לכבוש (לקחת בכוח)
לדוגמה Seize Rid Master.
תרגיל: מה יהיה ה-SID של משתמש הבא שיוצר בתוך DC 2003 ומה יהיה ה-SID של משתשמש הבא שיוצר בתוך DC 2008?
פתרון: בכדי לדעת מה יהיה ה"SID" הבא שיוחלק עלידי שרת ה"RID MASTER" ניכנס ל"CMD" ונריך פקודת dcdiag /test:ridmanager /v
פקודה זו בעצם עושה דיאגנוזה על תפקיד ה "RID MASTRT".

*אותם דרכים תקפות גם בשרת 2003 וגם בשרת 2008 אך בשרת 2003 לפני שנריץ פקודת דוס יש צורך להתקין Support Tools for server 2003.
תרגיל: תעבירו את כל התפקידי FSMO משרת 2003 לשרת 2008 החדש.
פתרון: ניכנס לאחד השרתים שלנו שרת 2008 או שרת 2003 ונתחיל להעביר בעלות על תפקידי ה"FSMO"
ניכנס ל" "Active Directoryשם נוכל למצוא 3 תפקידים על ידי לחיצת לחצין ימני בעכבר על הדומיין ונבחר באופציית Operations master
שלושת התפקידים הם: RID Master, ‏PDC Emulator ו-Infrastructure Master כעת נבחר תפקיד אחד ונבחר ב"CHANGE" נכתוב את שם השרת שלו נרצה לתת את התפקיד. לאחר מכן ניכנס ל" "Active Directory Domains and Trusts שם נוכל למצוא תפקיד FSMO נוסף Domain Naming Master בכדי להעביר תפקיד זה יש קודם להתחבר לדומיין שלו נרצה לתת את התפקיד על ידי לחצן ימני CHANGE DOMAIN CONTROLER (במידה ואנחנו כבר נמצאים בו אין צורך לבצע את הפעולה הזו)
כעת נלחץ לחצן ימני על " "Active Directory Domains and Trusts ולאחר מכן על operations master נבחר ב"CHANGE ונוודא ששם השרת שלו נרצה להעניק את התפקיד מופיע למטה .
כעת נותר לנו תפקיד אחרון Schema Master
תחילה יש לרשום את כלי הניהול של ה "SCHEMA" במערכת.
נפעל בסרך הבאה:
ניכנס להתחל לאחר מכן להפעלה נקליד regsvr32 schmmgmt.dll כעת הכלי רשום במערכת.
לאחר מכן ניכנס לכלי הניהול שהוספנו
נלחץ על התחל >->הפעלה>->MMC>->ניכנס לתפריט קובץ נבחר בהוספה /הסרה של SNAP IN <- כעת נלחץ לחצן ימני על ACTIVE DIRECTORY SCHEMA ונבחר "Connect to DOMAIN CONTROLER"
נתחבר לדומיין שלו נרצה להעניק את התפקיד.
כעת בלשונית המוספת למעלה נלחץ באמצעות לחצן ימני על Active Directory schema ולאחר מכן נבחר ב "Operations Master ונלחץ על CHANGE".
תרגיל: שימו את השרת 2008 השני כ-DC שני בדומיין החדש מסעיף קודם.
פתרון: לפני שנריץ DCPROMO בשרת 2008 יש להכין את הסכמה והדומיין לקליטת שרת 2008 יש לשדרוג את הדומיין והסכמה. לשם כך ניכנס קודם לשרת 2003 ונרחיב את הדומיין והסכמה בדרך הבאה:
1. נכניס דיסק התקנה של שרת 2008 לכונן הדיסקים.
2. ניכנס ל"CMD" בתוך CMD ניכנס לכונן הדיסקים שלנו D:
3. ניכנס לתקיית sources נקליד CD SOURCES ולאחר מכן לתיקיית ADPREP נקליד CD ADPREP
4. כעת נריץ adprep /forestperp להרחבה ביער.
5. נריץ adprep /domainprep להרחבה בדומיין. (יש לעלות את רמת התפקוד/LEVEL של הדומיין, ניכנס לAD בשרת 2003 נלחץ עליו קליק ימני ונבחר
"Raise Domain Functional Level" ונעלה את רצת התפקוד לשרת 2003.)
*נוכל להריץ מראש גם adprep /rodcprep להכנת הצקנה עדתידית של RODC בעת נוכל להריץ פקודת DCPROMO להתקנת דומיין בשרת 2008 ולצרף אותו לדומיין קיים שעשינו בסעיף קודם בשרת 2003.
תרגיל: עשו משרת 2003, כאילו הוא בחברה חדשה לגמרי בשם MaKashur.local . החברה החדשה לא קשורה לחברה קודמת בכלל.
פתרון: נריץ פקודת DCPROMO משרת 2003 ונתקין בו דומיין ראשי (דומיין חדש ביער חדש)

תרגיל 1


1. תפתח אתר של www.PracticU.com כנסו לתוך TASK MANAGER כמה זיכרון תופס INTERNET EXPLORER ?
2. תפתחו עוד 10 אתרים שונים (כן, יש עוד אתרים אחרים בעולם חוץ מ- www.PracticU.com :) ותבדקו שוב כמה זיכרון תפוס עכשיו.
3. תראו כמה MB של זיכרון כרגע נמצאים ב-PAGE FILE בדיסק במקום להיות בזיכרון פיזי.
4. כנסו לתוך TASK MANAGER ותבדקו איזו תוכנה עשתה הכי הרבה PAGE FAULTS (צריך להוסיף עמודה בתוך PRECESS). להזכירכם זה הדבר שהכי הרבה מעקב את המחשב בעבודה ועושה אותו איטי.
5. כמה מעבד תופס INTERNET EXPLORER? עכשיו תשאירו את ה-TASK MANAGER פתוח ותעברו בין האתרים שפתחתם עם העכבר. תראו מה קורה לניצול המעבד ע"י INTERNET EXPLORER בזמן שימוש בדפדפן.
6. תפתחו את הגרף של ניצול כרטיס רשת בתוך TASK MANAGER ותתחילו להוריד את ISO של שרת 2008 מתוך האתר של מיקרוסופט. למה מנוצל רק אחוז קטן מיכולת של הרשת שלכם? .הנה הלינק: https://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=13C7300E-935C-415A-A79C-538E933D5424&displaylang=en#filelist
7. תעצרו את האיסוף נתונים מהסעיף הראשון ותראו את הנתונים שאספת ב-PERFORMANCE MONITOR
8. תעבירו את PERFORMANCE MONITOR להצגת נתונים ב-REAL TIME של המערכת. תראו את התור ל-HDD להזכירכם זה נקרא Avg. Disk Write Queue Length ואסור שיעבור את הערך 2 (נוח לראות את הנתונים המדויקים בתצורת REPORT ולא בגרף)
9. תתקינו WSRM (RESOURCE MANAGER) ותקבילו את התוכנה של INTERNET EXPLORER שלא תנצל יותר מ-1% ממעבד ולא יותר מ-1 MB של זיכרון (בשתי האופציות). עכשיו תפעילו את המדיניות החדשה ותנסו לפתוח 50 פעם EXPLORER. תראו מה קורה.
POWERSHELL: במקום לפתוח ידני פשוט תריצו את זה בתוך
for ($i = 1; $i -le 50; $i++) { [Diagnostics.Process]::Start('c:Program FilesInternet Exploreriexplore.exe',')}
זה פתרון מצוין לתוכנות שלפעמים חושבות שכל השרת שייך להם ולוקחות את כל המעבד לעצמן

סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

MCITP - בין לבין

בס"ד

שלום חברים, היום בבלוג שלי על MCITP החלטתי לכתוב קצת איך זה להיות בין קורס MCITP לבין קורס אחר, למשל קורס של סיסקו. כידוע, גם קורס MCITP וגם קורס סיסקו (או קורבסם אחרים) הם כולם קורסים טכנולוגיים - אבל לכל מי שמבין עניין ברור שיש הבדל עצום בין קורס MCITP לבין קורסים טכנולוגיים אחרים.

למשל, קורס MCITP הוא ארוך הרבה יותר. בנוסף, קורס MCITP הוא גם עמוק הרבה יותר. היקף החומר הנלמד הוא פשוט עצום! מכל הסיבות האלו (ויש עוד אחרות) קורס MCITP נחשב לאחד הקורסים היוקרתיים והיותר מאתגרים שיש. לא פלא שמעבר מקורס MCITP לקורס אחר מרגיש ממש כמו סוג של אתנחתא (כמעט אתנחתא קומית!).. אחרי שהתרגלנו לקצב המטורף של MCITP כל דבר אחר נראה פשוט הרבה הרבה יותר!

זה אולי נשמע טוב, אבל זה יכול להיות גם מוקש לא קטן! חשוב מאוד להיזהר שלא ליפול לשאננות. אמנם כמעט כל הקורסים האחרים הם קלים יותר מ-MCITP, אבל גם בהם יש חובה להשקיע! מי שלא משקיע, אין מה לעשות, סופו ליפול. בדיוק כמו עם MCITP! ולכן חשוב לזכור שכל קורס טכנולוגי דורש עבודה והשאננות היא מסוכנת!

לסיכום - אמנם קורס MCITP הוא בהיקף נרחב הרבה יותר מכל קורס אחר - ולכן הוא גם קשה יותר! אבל הדרך הנכונה היא לגשת לכל קורס טכנולוגי עם אותה "יראת כבוד" שניגשתם לקורס MCITP! אם כך תעשו אני בטוח שתצליחו!!


לנהל את הרשת נכון- כל מה שרציתם לדעת על MCSE או MCITP ולא העזתם לשאול

אם מדברים על ניהול רשתות תקשורת, מדברים על רקע של מחשבים. תחום מבוקש ביותר בשנים האחרונות הינו תחום של MCSE  או  MCITP . להלן כל השאלות והתשובות בדרך אל ההצלחה.

שאלה: מה מעניקים לימודים של mcse?

לימודי MCSE  ניתן ללמוד באמצעות מייקרוסופט. הלימודים החלו את דרכם עוד בשנת 2000 והם מסייעים ומספקים הסמכה רצינית ואיכותית בתחום הייטק. הכמיהה ללמוד משהו חדש, מתחילה בתחום של ניהול רשתות. הקורסים הניתנים הינם קורסים מבית אם סי אס אי. את הלימודים ניתן לקבל כתואר של מהנדס רשתות המוסמך מבית מייקרוסופט.

שאלה: מה ההבדל בין MCSE לבין MCITP?

ההבדל בין MCSE לבין MCITP איננו הבדל כלל וכלל. זו למעשה הגדרה אחת של קורס מתקדם. מקבץ קורסים בתחומים שונים עם הסכמנו שונות ומגוונות. בגדול, מדובר בתפקיד מגוון של ניהול רשתות בעוד אין צורך בידע מעשי או ניסיון על מנת שתוכלו גם אתם להתקבל אל שוק העבודה. האם ההצלחה מבטיחה? מסתבר שכן.

שאלה: מה רמת ההסמכה המתקבלת בפועל?

אם תבחרו ללמוד בתחומים הנ"ל, שהרי תבחרו להרחיב ידיעות בתחום של שרתים, תחנות עבודה, תכנון תשתיות ואפילו כל מה שקשור בנושאי חומרה וציוד.

מה היתרון בהשלמת קורס MCITP?

היתרון בא לידי ביטוי ביכולת להתקבל ללא מעט מוסדות גדולים ביותר. התעודה אותה תציגו תהיה מוכרת שלא רק במדינת ישראל אלא גם בשאר רחבי העולם. אז נכון שמבחני ההסמכה אינם פשוטים אך הפרות שתניבו יהיו מוצלחים מהרגיל.

שאלה: כיצד לבחור מוסד לימוד טוב?

ערכו סקר שווקים באינטרנט. וודאו ובדקו אודות מוניטין מוסד הלימודים. כמה שעות נלמדות בפועל? מיהו סגל המורים? כיצד נראה בית ספר וכמה שנים הוא מתקיים בהצלחה? האם יש לכם רמה בסיסית באנגלית? כאן יהיה עליכם לבדוק את דרישות הארגון ואת היכולת האמיתית שלכם להיות חלק מההצלחה.

זקוקים למידע נוסף? אין מי שיסייע לכם לבחור נכון? בשביל זה אנחנו כאן. השאירו את הפרטים שלכם באתר ואחד מיועצי הלימודים שלנו ישמח לעזור.

.


דברים שחשוב לדעת על קורסים כמו MCSE וגם MCITP

להיות אנשי מחשבים זה אומנם חלום של הרבה אנשים, אך האמת היא, שלא כולם יכולים להגשים את החלום הזה. צריך מידה מסוימת של כישרון, הרבה אהבה לתחום וגם לא מעט תעודות, ולכן, אם גם אתם שוקלים להפוך להיות אנשי מחשבים מובילים, כדאי שתעשו עוד היום קורס MCSE או קורס MCITP. מדובר על הקורסים היותר מקובלים בעולם המחשבים של השנים הקרובות, והם עושים בפתרונות הטכנולוגיה המתקדמים ביותר שיש בימינו, כך שאין ספק שאחרי קורס כזה תוכלו לנסות להתקבל בעבודה בהרבה מאוד מקומות. הקורסים האלה עוסקים גם בפתרונות של מכשור ענן וגם בנושא של רשת תקשורת, ואלה הם נושאים חשובים ביותר ששום ארגון או עסק כבר לא יוכל לעבוד בלעדיהם, ולכן הבחירה לעשות קורסים כאלה היא בחירה נכונה.

האם זה יכול להתאים לכל אחד?

ראשית, כדאי לדעת שמעטים הם האנשים שבוחרים לעשות קורס כמו MCSE או קורס כמו MCITP רק מתוך סקרנות ועניין, כי בסופו של דבר מדובר על לימודים טובעניים. קורסים כאלה יכולים להתאים לאנשים שיש להם מטרה מאוד ברורה, והיא: לקבלת את תעודות ההסמכה הנחשקות של חברת מייקרוסופט העולמית. חשוב ביותר לדעת שאתם לא תקבלו תעודה כזאת רק בגלל שעשיתם קורס, כי למעשה אחרי הקורס הזה יהיה עליכם לעבור בחינת הסמכה חשובה במיוחד. רק מי שיעבור את הבחינה בהצלחה יזכה לקבל את התעודה ולכן לפני שאתם נרשמים לקורס המטרה צריכה להיות לכם ברורה.

האם דרישות הקבלה גבוהות?

חשוב לדעת שיש הבדל בין הקורסים הבסיסיים בתחומים האלה ובין הקורסים המתקדמים. לקורסים הבסיסיים יוכל להתקבל כמעט כל אחד, כי מה שיש להוכיח זה רקע במחשבים וידיעת השפה האנגלית. לעומת זאת, לקורסים מתקדמים יותר צריך להוכיח ידע נרחב יותר, ואין כל סיבה להירשם לקורס מתקדם אם אין לכם את הבסיס בתחום. מובן שתוכלו לבחור בין לימוד בקורס כיתתי ובין לימוד בקורס וירטואלי, כי זה בפירוש חלק מהפריבילגיות שהעידן שבו אנחנו חיים מציע לנו, והרבה מאוד אנשים אכן בוחרים לנצל את אופציית הלמידה מרחוק.


קורס MCITP

התקשורת המרכזית היום בעולם שלנו נעשית באמצעות האינטרנט, שהוא למעשה רשת ענקית של מחשבים המחוברים זה לזה. בנוסף, בכל חברה או מוסד ישנה רשת המחשבים הפנימית בה ישנו שיתוף של קבצים ומידע המיועדים רק למחשבים המחוברים ברשת הזו. רשת מחשבים היא מורכבת ודורשת תכנון, הקמה ותחזוקה תוך דאגה לגיבוי המידע השמור בה ומתן הרשאות לעובדי החברה אליהם אמור המידע להגיע ולא לגורמים אחרים. קורס MCITP מקנה את הידע הנדרש לטיפול ולניהול רשתות.




מהו קורס MCITP?


קורס MCITP או בשמו המלא Microsoft Certified InformationTechnology Professional הוא קורס המכשיר את הלומדים בו להיות מנהלי רשת בכל ארגון, חברה או מוסד. הקורס, כפי שמשתמע משמו המלא, מועבר מטעם חברת מיקרוסופט העולמית ובסיום הקורס רשאי התלמיד לגשת למבחן ההסמכה מטעם החברה. הסמכה זו מקנה לו תעודה בינלאומית הפותחת לו דלתות בארץ וגם בחו"ל.




האם ישנו יתרון בקורס MCIPT על פני קורס MCSE?


שני הקורסים הללו דומים בתוכנם. שני הקורסים מכשירים את הלומדים בהם להיות מנהלי רשתות על כל הנוגע לכך. לאחר קורס MCIPT וגם קורס MCSE ניתן לעבוד כמנהלי רשתות בחברות ובמוסדות ציבוריים. היתרון שבראשון על פני השני הוא תעודת ההסמכה מטעם חברת מיקרוסופט שניתנת כמובן לאחר מעבר בחינת ההסמכה. תעודה זו, כאמור, היא בינלאומית וכן פותחת דלתות נוספות. בחומר הלימוד ישנה התמקדות במערכות הרלוונטיות אשר פותחו על ידי חברת מיקרוסופט כמו Windows Server 2008, או Microsoft Exchange 2007.




הנושאים הנלמדים בקורס


בקורס נלמדים בין היתר הנושאים הבאים: מערכות הפעלה, מבוא לרשתות, תקשורת מחשבים ותשתיות רשת מחשבים, הקמת רשת על התשתיות הפיזיות המתלוות לכך, כולל כבלים ואלחוט, חומרה, הקמה, תפעול ופתרון בעיות בשרת Exchange, עיצוב ותחזוקת רשתות מרחביות, Windows XP, ניהול משאבים, ניהול משתמשים, עדכונים וגיבויים, מוצרים נלווים ועוד.




אפשרויות תעסוקה לאחר הקורס


לאחר מעבר מבחן ההסמכה ניתן לעבוד כמנהל רשת באופן קבוע בחברות מכל ענפי המשק: חברות הייטק, מפעלי תעשיה, חברות פיננסיות כמו בנקים, בתי השקעות או חברות ביטוח, מוסדות לימוד, מוסדות וארגונים ממשלתיים והרשימה עוד ארוכה.


בחינות הסמכה של מיקרוסופט mcitp
חברת מיקרוסופט נחשבת לכזו שמציגה מוצרים מתקדמים מאוד עבור לקוחותיה השונים. אך היא גם מעמידה תנאים נוקשים לגבי תעודות הסמכה למי שלומד את מקצועותיה השונים. כך אנו יכולים לראות כיצד מי שלומד תחום חשוב מאוד כמו ניהול רשתות צריך לעבור מספר בחינות הסמכה כדי לעמוד בדרישות של חברה זו.

בחינות הסמכה אלה נערכות בצורה חיצונית כשעל כל אחד ללמוד כמה שיותר טוב ולהגיע מוכן למקום שבו עורכת מיקרוסופט מבחנים להסמכות שונות כמו הסמכת  ,MCITP Server Administratorהסמכת  MCITP Enterprise Administrator, מנהל תשתיות ואבטחת מידע עם התמחות מתקדמת .MCITP Server Admin

מגוון בחינות למטרות שונות כדי להיכנס בצורה מקצועית לעולם של מיקרוסופט

חשוב להכיר את אותן בחינות הסמכה של מיקרוסופט mcitp על מנת להבין במדויק במה מדובר בסיום הלימודים ברגע שניגשים לבחינות. מעבר לבחינה כמו זו שנוגעת למערכת ההפעלה Windows 7 קורס Installing and Configuring Windows 7 Client, יש עוד מגוון בחינות שנוגע בלא מעט תחומים אחרים.

כך מדובר גם על בחינות כמו Active Directory בשרת 2008 - קורס Configuring Windows Server 2008 Active Directory Domain Services או של Exchange 2010 שרת הדואר החדש - קורס Configuring, Managing and Troubleshooting Microsoft Exchange Server 2010, ומבחנים נוספים כמובן.

הגדלת הסיכוי לעבור כל בחינה של מיקרוסופט בזכות צורת לימוד מותאמת וחדשנית

בחינות חיצוניות של חברת מיקרוסופט הן כאלה שלא ממש פשוט לעבור אותן, ובמיוחד אם מישהו מגיע מאוד לא מוכן. כל מי שיוצר כעת קשר עם מכללת פרקטיק יו יכול להפוך די מהר למי שיכול לעבור כל בחינת הסמכה. זאת הן בזכות טכנולוגיה חדשה ללימוד והן בזכות חומר רב הנוגע למגוון הקורסים שקשורים למוצרי החברה.

מעבר איכותי של בחינות הסמכה של  מיקרוסופט mcitp יכול להיות תוצאה של מהלך חכם כל כך כמו הירשמות מהירה למכללה המיוחדת שפועלת כיום בישראל. כך רואים כיצד מערכי השיעור מותאמים למוצרים החשובים כל כך של החברה, וכך מבינים בתוך זמן קצר שניתן ליהנות מקצב לימוד אישי בדרך להצלחה רבה.
מה שרציתם לדעת על קורס MCSE
תחום ניהול רשתות או הנדסת רשתות הוא תחום מבוקש מאוד בקרב עסקים וחברות. התקשורת המרכזית בין העובדים נעשית באמצעות מערכת רשתות. מערכת הרשתות בחברה צריכה להיות מתוחזקת היטב. קישור אפקטיבי בעזרת רשת המערכות הוא חשוב על מנת שהקשר בין העובדים יהיה קל ונוח. ללא מערכת כזו התקשורת תהיה לקויה ועימה תהיה ירידה ביעילות העבודה. לכן, מהנדס רשת מוסמך מטעם חברת מיקרוסופט הוא גורם חיוני כמעט בכל חברה.

האם ישנם תנאי קבלה  לקורס MCSE ?

במרבית מוסדות הלימוד נדרש ידע קודם במחשבים, לפחות באופן בסיסי והכרה של המערכות מעבר לממוצע. נדרשת גם אנגלית טובה. עם זאת, ישנם מוסדות אשר בהם מחולק הקורס לקורס למתחילים וקורס למתקדמים כאשר לקורס למתחילים נדרשת הכרה בסיסית ביותר של המחשב וידע סביר באנגלית.

מהם נושאי הלימוד הנלמדים במהלך הקורס?

קורס MCSE מכשיר את הסטודנטים להיות מהנדסי רשת מוסמכים ומקנה ידע בנושאים שונים הקשורים לניהול רשתות. עם הנושאים הנלמדים בקורס נמנים: מבוא לרשתות, מערכות הפעלה, תקשורת מחשבים ותשתיות רשת מחשבים, מידע ותוכנות לטכנאים, תכנון והקמה של רשת המלווה בהקמת שרתים, מוצרים נלווים, חומרה, הקמה, תפעול ופתרון בעיות בשרת Exchange, עיצוב ותחזוקת רשתות מרחביות, Windows XP, ניהול משאבים, ניהול משתמשים ותוכנות באמצעות GPO, עדכונים וגיבויים, ועוד.

היכן נלמד הקורס ומהו היקפו?

היקפו ומתכונתו של קורס MCSE משתנים ממוסד למוסד. ישנם כאלה שבהם מדובר על קורס בסיסי יותר, ישנם כאלה בהם קורס MCSE כולל גם ניהול רשתות סיסקו או אבטחת מידע עם הקורס. הטווח הוא בין ארבעה חודשים לשנה. מכללת פרקטיקיו מחלקת את הקורס לקורס מתחילים ולקורס מתקדמים. ישנה אפשרות ללמוד את קורס המתחילים ללא תשלום וללא הגשת מטלות ולהמשיך לקורס מתקדמים כסטודנטים מן המניין. לרשות התלמידים עומדים גם סרטוני הסבר בעברית וישנה אפשרות לעבור את הקורס מהבית כקורס אונליין.

מה מקבלים עם תום הקורס

מטרתו הראשונה של הקורס היא להכין את הסטודנטים לקראת בחינת הסמכה מטעם חברת מיקרוסופט אשר מקנה תעודה בינלאומית של מהנדס רשתות מטעמה. בנוסף ישנה תעודה מטעם המוסד המאשרת את סיום הקורס. עם שתי תעודות אלה ובמיוחד זו מטעם מיקרוסופט יפתחו לפניכם דלתות לחברות רבות בהן תוכלו לפתח קריירה בתחום.