יצירת מכונה וירטואלית חדשה ב-VirtualBox <br> התקנה של וונדוס 7 << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

יצירת מכונה וירטואלית חדשה ב-VirtualBox <br> התקנה של וונדוס 7

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
סייבר והאקינג - Hacking
מבדקי חדירה - סייבר התקפי
תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
התמחות בווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מומחה לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP שרתי מיקרוסופט לארגונים גדולים
Exchange - SCCM - SQL
התמחות ב-Storage קורסים נוספים למנהלי רשת
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack Node.JS מסלול Full Stack Java מסלול Full Stack Python מסלול Full Stack PHP מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
00:00-08:30 הסבר כללי, הקמת מכונה וירטואלית מסוג VirtualBox
08:30-09:40 הסבר כללי על תוכנת ה-Vmware
09:40-10:30 הסבר על סוגי הדיסקים הוירטואלים השונים.
10:30-11:08 המשך הסבר על ההגדרות השונות בעת יצירת מכונה חדשה.
11:08-17:56 התקנת מערכת הפעלה על מכונות וירטואליות מסוגים שונים והגדרות מתקדמות.
17:56-20:02 הסבר על מנגנון צילומי המערכת/Snapshot
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

מהן מכונות וירטואליות?

בס"ד


שלום לכולם, שמי איתמר רוטמנש ובמאמר היום נדבר קצת על מכונות וירטואליות. הדבר אולי החשוב ביותר להבין זה מה זה בכלל מכונה וירטואלית? תרשו לי קצת "לחפור" ולטובת העניין להסביר קודם כל למה אני מתכוון כשאני אומר בכלל "מכונה". הביטוי מכונה מתכוון למחשב. זהו. חסל סדר חפירות! J עכשיו ננסה להבין מה זה אומר בדיוק "מכונה וירטואלית". אנחנו הרי רגילים שמחשב זה דבר שקיים בעולם הפיזי ולא ממש בעולם הדמיון, אז מה בדיוק הכוונה פה?


מכונה וירטואלית היא לא יותר מתוכנה פשוטה שמדמה מחשב אמיתי. התוכנה היא אולי פשוטה, אבל המשמעויות של השימוש בה והייתרונות של השימוש בה הם לא פשוטים בכלל. בואו נתחיל קודם כל בהסבר קצר כיצד המכונה הוירטואלית עובדת, ולאחר מכן ונסקור את המשמעויות והיתרונות של שימוש במכונה וירטואלית.


כשמפעילים את תוכנת המכונה וירטואלית רואים את הקונסולה של התוכנה ובתוך מסך קטן רואים את ה"מחשב" שיצרנו. המכונה הוירטואלית, כמו כל מחשב אמיתי, זקוקה לזיכרון, Hard Disk, מעבד וכו'. את הרכיבים הנ"ל, כמו הרבה אחרים, היא לוקחת מהמחשב האמיתי. ניתן לקבוע בקונסולת התוכנה כמה זיכרון ניקח מהמחשב האמיתי לטובת המכונה הוירטואלית. כמו-כן, ניתן ליצור קובץ בסיומת VHD או VDI על המחשב שיהווה את ה-Hard Disk של המכונה ולתת לו גודל רצוי. ניתן להשתמש ב-CD-ROM או ב-DVD-ROM של המחשב האמיתי, או שאפשר להשתמש בקבצי ISO שהמכונה הוירטואלית תזהה כתקליטורים. ניתן להשתמש בכרטיס הרשת האמיתי של המחשב כדי שהמכונה תוכל לצאת לאינטנרט ועוד ועוד. הזכרנו כאן רק חלק קטן מאוד מהיכולות העצומות של מכונה וירטואלית. אבל את החלק הכי טוב השארתי אחרון – מי אמר שניתן להתקין בתוכנת המכונה הוירטואלית רק "מחשב" אחד? ניתן להתקין כמה מחשבים שנרצה, כל עוד החומרה שלנו במחשב האמיתי מספיקה – ונוכל לגרום להם לתקשר האחד עם השני, לצאת לאינטרנט, או כמעט כל רעיון יצירתי אחר שנרצה.


מכאן אנחנו מבינים שכשאנחנו עובדים עם מכונה וירטואלית אנחנו מרוויחים דבר עצום – ניצול החומרה שלנו. האם ידעתם שהכוח של החומרות הקיימות היום בשוק (אפילו בבתים פרטיים) חזקות פי אלפים מכמות הכוח החומרתי שהתוכנות דורשות? (אולי למעט כרטיסים גראפיים, יש משחקי מחשב שבאמת דורשים את מירב הכוח הגרפי לתלת מימד וכו'). זאת אומרת שאנחנו יכולים להתקין מספר רב של מכונות וירטואליות על אותו המחשב ובכך לנצל את החומרה שלנו באופן יעיל הרבה יותר ולחסוך המון כסף – זאת מכיוון שה"מחשבים" שיצרנו נמצאים למעשה על חומרת מחשבים אמיתית אחת בלבד.


יתרון נוסף הוא היכולת לשמור את מצב המכונה בזמן נתון. למשל, נניח והתקנתי את Windows 7 על מכונה וירטואלית – אני יכול לשמור את מצב המכונה לאחר ההתקנה ולחזור אליו מאוחר יותר אם עשיתי טעות בקונפיגורצייה, אם וירוס תקף את המכונה וכו'. חלק מתוכנות המכונה הוירטואלית (את תוכנות אלו נסקור ממש עוד מעט) מאפשרות לשמור את מצב המכונה בכל פעם שנחפוץ, דבר הנקרא Snapshot – ואנחנו נוכל כך ליצור Snapshots כאוות נפשנו, לתת להם שם שמסביר מה מצב המכונה ששמרנו (למשל, אחרי התקנת Windows 7) – ולחזור אל אותם ה-Snapshots בעת הצורך.


כל הייתרונות שהזכרנו לעיל הם כל כך עצומים, עד שחזרות רבות בשוק החליטו להקים את כל הארגון שלהם על בסיס של מכונות וירטואליות. אל תופתעו אם רוב אתרי האינטרנט שאתם גולשים אליהם בחיי היום יום מותקנים על שרתים שלמעשה יושבים על מכונה וירטואלית. כך החברה יכולה תמיד לחזור אחורה ל-Snapshot שיצרה במידה ויש תקלה או התקפה על החברה, וכך החברה גם מנצלת את הכסף ששילמה עבור חומרת מחשבים בצורה מקסימלית. מגניב לא?


לסיום, בואו נסקור את תוכנות המכונה הוירטואלית השונות הקיימות בשוק:




  • VPC (Virtual PC) – תוכנה חינאמית מבית מייקרוסופט. התוכנה תימצא לרוב בשימוש של מכללות ללימוד MCITP ופחות בשימוש של חברות בשוק. התוכנה מאפשרת חזרה למצב הקודם האחרון שהיינו בו, אבל לא מאפשרת שמירת Snapshots כאוות נפשנו. התוכנה לא מאפשרת יצירה של כמה רשתות פיזיות שונות בין מכונות וירטואליות שהקמנו בסביבה זו.

  • Virtual Box – מכונה וירטואלית מבית Sun Microsystems. התוכנה לרוב בשימוש של מכללות ללימוד MCITP ולעתים נדירות מאוד נמצא אותה בשימוש של חברות בשוק. התוכנה מאפשרת יצירת Snapshots כאוות נפשנו, אבל לא מאפשרת יצירה של כמה רשתות פיזיות שונות בין מכונות וירטואליות שהקמנו בסביבה זו.

  • VMWare – זוהי המכונה הוירטואלית הרווחת בחברות בשוק בימים אלו. התוכנה חזקה ביותר ומאפשרת הן יצירת Snapshots כאוות נפשנו והן יצירה של כמה רשתות פיזיות שונות בין מכונות וירטואליות שהקמנו בסביבה זו.

  • HyperV – מכונה וירטואלית מבית מייקרוסופט שנועדה להתחרות ב-VMWare. התוכנה חזקה ביותר ומאפשרת הן יצירת Snapshots כאוות נפשנו והן יצירה של כמה רשתות פיזיות שונות בין מכונות וירטואליות שהקמנו בסביבה זו. שימו לב לחיסרון אחד, התוכנה מחייבת שימוש בסביבות 64bit (X64). דרישה זו לא קיימת בשאר התוכנות.


אני מקווה שתהנו בשימוש במכונה וירטואלית!