סיכום ב-3 דקות - שרת WSUS << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

סיכום ב-3 דקות - שרת WSUS

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

קורס מנהלי רשת

ניהול רשתות הוא מקצוע מבוקש. כשתקישו ניהול רשתות בגוגל תקבלו מידע רב וגם מבחר של קורסים כיוון שזהו מקצוע שיש בו צורך בכל חברה, מוסד או ארגון. בכל מקום בו ישנו מעל מחשב אחד קיימת רשת של מחשבים. כמובן שסדרי הגודל שלה משתנים. אם בחברות קטנות בהן עד עשרה מחשבים יזמינו טכנאי או מנהל רשתות רק בעת הצורך, בחברות בינוניות ומעלה יועסק מנהל רשתות באופן קבוע בכדי לתחזק את הרשת, לטפל בעניינים השוטפים ובכדי לתקן תקלות. לכן, קורס מנהלי רשת הוא קורס שיכול לתרום תרומה רבה למעוניינים בקריירה בתחום המחשבים.

 

האם ישנם תנאי קבלה לקורס?

תנאי הקבלה יכולים להשתנות בין מוסד למוסד ובין קורס אחד לאחר כי קורס מנהלי רשת הוא שם כולל למספר קורסים כמו CCNA מטעם חברת סיסקו או MCITP מטעם מיקורסופט. באופן כללי, הקורסים מיועדים לבעלי רקע במחשבים ובמערכות הפעלה כמו טכנאי מחשבים שמעוניינים להרחיב את עבודתם מטיפול במחשב כיחידה בודדת לטיפול ברשת של מחשבים. ישנם מוסדות שאף עורכים ראיון או מבחן קבלה.

 

במה עוסק הקורס?

קורס מנהלי רשת מקנה את הידע והכלים להתמודדות עם כל נושא הקשור בניהול רשתות. עם נושאי הקורסים נמנים: הכרת הרשת ומרכיביה, טופולוגיות ותצורות בהקמתה של רשת, כיצד נערכת הקמת הרשת כולל הקמת תשתיות, השרת- תפעולו ותיקון תקלות בו, אחסון מידע וגיבויו, ניהול משתמשים ומתן הרשאות לצורך אבטחת מידע, חומרה והתקני חומרה, שיתוף קבצים ודואר, הכרת מערכות הפעלה בהן עושים שימוש. בכל קורס יכירו הסטודנטים לעומק את המערכות פרי פיתוחה של החברה נותנת ההרשאה לקורס.

 

מה מקבלים בסיום הקורס?

בסיום הקורס מקבלים תעודת מנהל רשת מטעם מוסד הלימוד. עם זאת, המטרה העיקרית היא קבלת תעודה בינלאומית כמנהל רשת מטעם מיקרוסופט או סיסקו. על מנת לקבל תעודה זו יש לעבור מבחן הסמכה חיצוני ואחיד לכל מוסדות הלימוד, מעין "בחינת בגרות" מטעם החברה. מעבר בחינה זו הוא התנאי לקבלת התעודה הבינלאומית. תעודה זו תפתח בפני הסטודנטים דלתות רבות לחברות ומוסדות שונים הן בארץ והן בחו"ל.

ההתמודדות של מנהל רשת (מתלמד) בקורס

בס"ד


שלום כולם, היום נדבר על ההתמודדות שיש לסטודנט המגיע לקורס המכשיר אותו לקראת התפקיד של מנהל רשת. המאמר ינסה לסווג את סוגי ההתמודדויות השונות, כמו גם את הדרכים השונות להתמודדות איתן. המאמר ינסה ככל האפשר לתת את הטיפים הרלוונטיים ביותר שיש בהתחשב בדרישות התובעניות הקיימות בשוק העבודה כיום. ובכן, נתחיל.


כבר בתחילת המאמר הייתי שמח כבר לסווג שני סוגים עיקריים של סטודנטים המגיעים ללימודי מנהל רשת: הסוג האחד חושב שהוא רק סטודנט והוא גם מתנהג שכזה (מיד ההרחבה), והסוג השני רואה את עצמו כאיש מקצוע מכבר מיום הלימודים הראשון וכבר מתנהג ככזה. בואו נגדיר לעומק כל סוג. הסוג הראשון אמנם לומד ברצינות במהלך השיעור, אבל מבחינתו הוא לומד להיות מנהל רשת רק במסגרת מפגשי הקורס ותו לא. מבחינתו חזרה על חומרים בבית זה בזבוז זמן, או במקרה הטוב הוא יתרץ תירוצים למה הוא לא מצליח למצוא זמן, או למה זה קשה לו לבד, או למה המרצה לא לימד את השיעור טוב. בקיצור, בשפת העם – דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. לצערי הרב, לא חסרים סטודנטים מהסוג הזה. כמרצה, פעמים רבות אני נתקל בסטודנטים שאני מציע להם השכם וערב הן את כתובת המייל שלי לשאלות והן את מספר הפלאפון שלי. מתי מעט באמת יוצרים קשר ויוזמים התקדמות בחומר. הרוב הגדול מתרץ תירוצים. אם נסכם, רוה הסטודנטים שלומדים איך להיות מנהל רשת, עדיין מתנהגים כתלמידים. ההשלכות המקצועיות של הגישה הנפסדת הזו הן ברורות.


הסוג השני של הסטודנטים החליט (וטוב שכך!) שהוא נוהג כמקצוען לכל הדבר. אנשים כאלו תמצאו לרוב מבינים את החומר לאשורו, מתעמקים, שואלים כהלכה בכל דבר שאינו ברור. בקיצור, נותנים הרגשה שמדובר אכן ב- מנהל רשת בהתלמדות, ולא בסטודנט של שנה ראשונה. מנהל רשת טוב נמדד ביכולתו לחשוב עצמאית, לפתור תקלות בעזרת גוגל, להיות יצירתי ועוד. אלו לא תכונות מולדות שה- מנהל רשת נולד איתם, אלא אלו הן תכונות נרכשות גרידא – וה"כסף" העיקרי שקונה את התכונות האלו הוא הגישה שמחליטה: "אני מנהל רשת מקצוען כבר מהיום הראשון של הקורס".


ההתמודדויות גופא שעוברות על הסטודנט במהלך הקורס הן לא פשוטות. הרי מדובר הן במבחנים שרמתן לא מבוטל, והן בלימודים אינטנסיביים ביותר. אבל בדיוק כאן מורגש הייתרון הגדול (אחד מני רבים) של אותם אלו שהחליטו לנהוג כמקצוענים. במקום להיבהל ולתרץ תירוצים, הם ניגשים במרץ לעבודה ונהנים מהאתגר. רובם ככולם גם מצליחים ברמות טובות מאוד. כאשר הגישה היא חיובית ונכונה כל הלימוד נראה אחרת.


בסופו של דבר, המפתח להתהוות מנהל רשת מוצלח היא ההשקעה וההתמדה, ואלו נקנות רק באמצעות גישה נכונה כפי שהזכרנו. אסכם בפראפרזה קצרה ששמעתי פעם מרוברט ט. קיוסאקי (מחבר הספר אבא עשיר, אבא עני) – "יש הרבה אנשים שרוצים להיות עשירים, אבל מעט מאוד מוכנים לעשות את מה שצריך בשביל להפוך להיות כאלו". הקונספט הזה נכון בכל תחום.


חבר יקר, אם אתה רוצה להיות מנהל רשת, תהיה מוכן לעשות את מה שצריך כדי להתמודד עם הקורס והעבודה שתגיע בעתיד כמו שצריך. תחליט על הגישה הנכונה.בהצלחה!