סיכום ב-3 דקות - ניהול דיסקים - RAID << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

סיכום ב-3 דקות - ניהול דיסקים - RAID

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
00:00-01:19 הסבר על MBR/GPT
01:19-03:15 הסבר על Raid 0 - Striped Volume
03:15-03:37 הסבר על Raid 1 - Mirrored Volume
03:37-03:56 הסבר על Raid 5
03:56-04:54 מה קורה במצב שבו דיסק אחד מהמערך קרס תחת כל אחד ממצבי העבודה השונים.
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

קורס מנהלי רשת על כל גווניו
העידן והקדמה מביאים לא מעט מקצועות מתחום המחשוב. כשחושבים על כך, פעם, בכל משרד הייתה ממוקמת לה מכונת כתיבה, אחר כך הביאה הקדמה את המחשב לחדר המנהל ונכון להיום, מככבת המדיה בכל שאר החדרים. מה הפך שונה נוכח מחשב אחד שהפך לרשת מחשבים? גודלו והצלחתו של המשרד, כמו אינה מגלה את כל הדברים העולים על פני השטח. קוראים לזה אנשי ניהול רשת טובים. הם למעשה האנשים הדואגים כי הכול יתרחש על הצד הטוב ביותר. על מנת לרכוש את הידע והניסיון, קורס מנהלי רשת יענה לכם על כל החלומות ואולי יתרום לכם את המקצועיות אשר נדרשת, על מנת לתחזק במקצועיות רבה, רשת של מחשבים שלמה.

על רשת ועל מחשבים בבית העסק

נכון להיום, כל בית עסק המכבד את עצמו, כל בית עסק אשר מכיל יותר מכמה מחשבים בודדים, יחזיק לעצמו איש לוגיסטיקה ומחשוב. באמצעות קורס מנהלי רשת, תוכלו גם אתם להיות חלק מאותה ההצלחה. קורס מנהלי רשת מספק את כל התשובות תחת קורת גג אחת. הוא מספק ידע מקצועי של מנהל הרשת, מומחיות בתחום התמיכה וניהול שוטף ללא תקלות או בעיות. כך למעשה פועל המערך הלוגיסטי בארגון על הצד הטוב ביותר. פועלו של מנהל הרשת בא לידי ביטוי בהתמודדות עם אתגרים וקשיים מדי יום, כל זאת על מנת לתחזק נכונה את הארגון ללא תקלות, ללא חשיפת מידע רגיש ובטח שללא היחשפות לנישה של ריגול תעשייתי.

על קורס ועל יתרון

באמצעות קורס מנהלי רשת, ניתן לשים את היד על האדם הנכון, הוא לבטח ידע לבנות מערך הבטחת מידע מהימן, אמין ובעיקר בטוח. כך גם יכיר מנהל הרשתות את הסביבה ומן הסתם ישלוט על תקלות במהירות הראויה.כאשר מצמצמים בפועלו של מנהל הרשת, שהרי כך נראים גם פני הדברים. מנהל הרשת הוא האדם החשוב ביותר לארגון ויפה שעה אחת קודם. מכאן גם בחירת לימודי הכשרה מקצועיים אשר יעידו כי אכן מדובר במקצוענים ביותר. כאן למעשה עולה ההצלחה על כל השאר.
מנהל רשת - הגדרת התפקיד

בס"ד


שלום כולם, כאן איתמר רוטמנש, והיום נדון בהגדרה המדוייקת של תפקיד מנהל רשת. האופן שבו נעשה זאת הוא פשוט – אנו נבדיל בין העבודה של מנהל רשת לבין העבודה של איש תקשורת (סיסקו) לבין טכנאי מחשבים. ברשותכם נפתח את הדיון בנוסטלגיה קטנה. אולי אתם זוכרים את משחק המחשב המוכר והאהוב SimCity 2000? למי שלא נאנח בתענוג מהזיכרון המתוק (סתם סתם, זה לא משחק כזה טוב..), הנה הסבר קטן מה קורה ב-SimCity 2000. הרעיון של המשחק הוא לדמות תכנון של עיר על כל מרכיביה: אזורי תעשיה, אזורי מגורים, נתיבי תחבורה, צינורות ביוב ומים וכו'. מה הקשר של כל זה לתפקידו של מנהל רשת? מיד תבינו!


בואו נדמיין לרגע שהעיר שבנינו הייתה אמיתית, במקרה שכזה היו בוודאי פועלים שיבנו את הבתים ויקימו את התשתיות בפועל, נכון? את אלה ניתן לדמות בעולם המחשבים לטכנאי מחשבים. הם מחברים את המחשב לכבלים, מחליפים דיסקים, מתקנים פיוז שנשרף וכו'. זו עבודה מכובדת, אבל זו לא העבודה של מנהל רשת!


אם דמינו את העיר שלנו לרשת, כמו שבטח כבר שמתם לב, אז מנהל רשת הוא זה שמשחק את המשחק. הוא קובע איפה יהיה כל דבר. לא, אני לא מתכוון שמנהל רשת קובע איפה יהיו אזורי המגורים בחברה (למרות שבחברת גוגל אולי זה יהיה יעיל..) – אלא הוא קובע אלו שרתים יהיו ואיפה, מה יהיו החיבורים ביניהם, מה תהיה מדיניות אבטחת המידע, מהם הפרוטוקולים בהם יעבור המידע ברשת ועוד ועוד. התפקיד של מנהל רשת הוא עד כדי כך נרחב שנדמה שכבר לא נשאר לאנשי סיסקו מה לעשות. אם מנהל רשת הוא זה שמתכנן הכול כולל הכול, מה נותר לאיש סיסקו לקבוע? אולי הוא גם טכנאי?


התשובה היא שיש דבר אחד שמנהל רשת לא קובע. כן כן, שמעתם נכון – רק דבר אחד! זה נשמע אולי קטן, אבל הדבר האחד הזה הוא משמעותי עד כאב – חוקי התנועה. תפקידו של איש סיסקו הוא לקבוע מה יהיו חוקי התנועה בעיר שלנו (או ברשת שלנו). למשל: מהי המהירות המותרת? אולי יש כלי רכב מסויימים שבעבורם תהייה המהירות המותרת גבוהה יותר? אולי במידה ויש עומס ייפתחו אוטומטית נתיבים נוספים לתנועה? ועוד ועוד. עם כל ההחלטות האלה מנהל רשת לא מתעסק. זהו העולם של אנשי סיסקו.


לאחר שהבנו תיאורטית מהי הגדרת התפקיד של טכנאי, מנהל רשת ואיש סיסקו – מהי לדעתכם העבודה שדורשת הכי הרבה ידע? שאלה נוספת, אם נחליט ללמוד את הכול – במה כדאי להתחיל? התשובה היא פשוטה. בהחלטה האם להיות מנהל רשת או איש סיסקו זה ברור שכדאי מאוד להתחיל לפחות ב-מנהל רשת. איך אומרים? קודם נדע איך בנויה הרשת, אחרי זה נקבע חוקי תנועה בעבורה! היום בשוק יש באמת דרישה לאנשים שהם גם בעלי הסמכה של מנהל רשת וגם בעלי הסמכה של סיסקו – ואני מאוד ממליץ להתחיל עם מנהל רשת! לגבי האפשרות ללמוד להיות טכנאי, כאן הבחירה היא יותר פרסונאלית. העבודה בתור טכנאי היא פשוטה יותר, הלימוד הוא קטן מאוד בידע וניתן לאחר סוף הלימודים לפתוח עסק רווחי למדיי. מי שמעוניין ללכת בנתיב הזה אולי יבחר ללמוד טכנאות מחשבים. למי שמעוניין ללמוד גם להיות טכנאי מחשבים וגם להיות מנהל רשת מומלץ לבחור במסלול משולב שיכשיר לשני המקצועות.


PracticU מציאה מגוון עצום של אפשרויות הדרכה, הן במסלולים להסמכת מנהל רשת, הן במסלולים להסמכת סיסקו או טכנאי והן במסלולים משולבים. הבנה בסיסית של הגדרת התפקיד תעזור למועמד להבין טוב יותר היכן להשקיע את כספו. במידה והמועמד בטוח שהוא עומד ללמוד את מה שמעניין אותו – אז הוא יכול להיכנס ללימודים בראש שקט שהוא משקיע בדבר הנכון ובמקום הנכון – ושתהייה תמורה למאמצו ולכסף שהשקיע בלימודים.


קצת לקראת הסוף – גילוי לב קטן, אני מודה שאני בעצמי מרצה להסמכת מנהל רשת ומהנדס רשת (שזה מנהל רשת ברמה גבוהה יותר של תכנון), אז אולי אני משוחד.. יתרה מכך אני גם אוהב ללמד את המקצוע – אבל הסקירה שעשיתי, כך אני מאמין, נעשתה ממקום אובייקטיבי של הכרת שלל המאפיינים של כל תפקיד. אני כולי תקווה שעזרתי ולו במעט להסיר את הענן מאחורי השמות הגדולים והמונחים המפוצצים – ושיהיה לכם קל יותר לבחור בנתיב הנכון.


לסיכום, מנהל רשת שולט בכל האספקטים הטכנולוגיים בחברה, כולל תקשורת הנתונים, אבטחת מידע, הצפנה, תכנון יחידות אכסון למידע בשרתים, שליטה על משתמשים ועמדות, הקמת שרתים שונים כמו שרתי אינטרנט ומייל ועוד ועוד.. זהו התפקיד המאתגר ביותר שאולי קיים בעולם הטכנולוגי – ומכאן יוקרתו הגדולה והרצון של רבים להתמקצע ולהפוך לשם דבר. טכנאי מחשבים בונה פיזית את המערך הטכנולוגי של החברה, כולל הקמת עמדות בפועל, חיבור כבלים, חיבור מתגים (Switches) וראוטרים, בדיקות חשמל וכו'. איש סיסקו קובע את חוקי התנועה בחברה.


אני מקווה שהמאמר עזר לכם בבחירה שלכם, ואני מקווה שתהיו מרוצים כל חייכם מהנתיב שבו בחרתם. זכרו, לימוד להסמכה של מנהל רשת, טכנאי או סיסקו זה לא "עוד קורס" – זאת תקופה שיכולה לשנות את חייכם ואם תקחו אותה ברצינות היא תשנה. זה לא המקום אולי לכתוב על זה, אבל אני יכול להעיד ממקור ראשון שהתחום המדהים של מנהל רשת שינה את חיי ופתח לי אפשרויות תעסוקה ופרנסה שלא דמיינתי. אני לא טוען שאני עשיר, אבל בוודאי ובוודאי שגם לא עני – ולמצוא את עצמך מנהל תחום טכנולוגי במכללה בסביבות גיל 28 זה משהו שלא דמיינתי. השמיים הם הגבול. אני מאחל לכם המון המון בהצלחה. תשקיעו!