סיכום ב-3 דקות - חמישה תפקידים - FSMO << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

סיכום ב-3 דקות - חמישה תפקידים - FSMO

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

האם חייבים ללמוד קורס טכנאי מחשבים לפני שלומדים קורס מנהלי רשת (MCSE)

שאלה מאוד נפוצה "האם צריך ללמוד קורס טכנאי מחשבים לפני שלומדים קורס מנהלי רשת MCSE ?" והתשובה די פשוטה – כן, חייבים ללמוד "צד לקוח" לפני שלומדים "צד שרת" ולכן השאלה המרכזית "האם בקורס MCSE לומדים צד לקוח או רק צד שרת?".

אם בקורס MCSE מתחילים ללמוד מיסודות התקשורת ואיך להתקין וונדוס ורק אחרי זה ממשיכים לשרת. אז אין למרות השם MCSE הרשמי ותוכנית מוגדרת היטב על ידי מיקרוסופט, המדריך החליט להוסיף בהתחלה קורס טכנאים מבלי לתת לזה שם רשמי של קורס טכנאי מחשבים, אלא פשוט ללמד את אותם התכנים שהם גם ככה חובה לדעת לפני קורס מנהלי רשת.

לסיכום, לא משנה איך תקראו לזה, מבוא לרשתות או קורס טכנאי מחשבים או מכינה לקורס מנהלי רשת, עדיין כולם חייבים לדעת מה זה כתובת IP, מה שרת DNS, מה זה PING, מה זה פורט תקשורת, סוויץ', ראוטר, NAT ועוד הרבה דברים אחרים בתחום התקשורת. בלי זה אין מה ללמוד שרתים. אני אישית אוהב לקרוא לזה קורס טכנאי מחשבים ואחרים קורס יסודות התקשורת.

לא רק יסודות התקשורת צריך לדעת לפני שמתחילים קורס מנהלי רשת. חייבים להכיר גם עקרונות של מערכת ההפעלה והאבטחה כמו מערכת הרשאות ב-NTFS (מערכת ניהול קבצים) או REGISTRY (מאגר מרכזי של הגדרות מחשב כולל תוכנות והגדרות של מערכת ההפעלה עצמה).

חייבים לדעת לנהל דיסקים ומחיצות כגון: RAID על כל סוגיו (RAID 0/1/5) ורצוי גם RAID-ים מתקדמים יותר כמו 6 ו-10. כמובן שחייבים להכיר GPO מקומי לפחות, לדעת מה גיבוי ואילו אפשרויות שיחזור קיימות.

האמת שזה לא רק תנאי בסיסי לידע של מנהל רשת אלא גם המידע החשוב ביותר בקורס, כי סביר להניח שבדיוק על זה תבחנו (לא במבחנים של מיקרוסופט, אלא מול מעסיק שאמור לשלם לכם משכורת). רוב הסיכויים שלמרות התעודה MCSE של מנהלי רשת, תתקבלו לתפקיד של טכנאי שטח או HELP DESK (תמיכה טכנית למשתמשים) ורק לאחר כמה שנים תוכלו לקבל תפקיד של מנהל רשת אמיתי. אומנם זה עצוב לגלות, שבסיום קורס מפרך שעשית העולם לא עומד דום בציפיה שתגיע וכולם יריבו עליך. אתה מבחינתם טירון שרק סיים קורס בסיסי, ללא כל ניסיון. כן, לניסיון יש את המשקל הגדול ביותר בקבלת החלטות ולא במבחני הסמכה של מיקרוסופט שכולם לומדים בעל-פה לפני המבחן ההסמכה MCSE.

בקיצור, קורס טכנאי מחשבים, הרבה יותר חשוב למתחילים בתחום מאשר קורס מנהלי רשת ודווקא עליו אין מספיק דגש. כן, המטרה זה למכור חלום גדול, חלום של מנהל רשת ולעשות את זה בכמה שפחות שעות לימוד, בגלל שכל שעת לימוד כוללת השכרת כיתה ומשכורת שעתית למרצה. הורדת שעון הרווחת כסף ומה יותר קל מאשר לקצץ שעות בלימוד בסיס והיסוד כמו תקשורת. בסוף תלמיד מקבל קורס MCSE במכללה אחת ב-500 שעות לימוד ובשניה 180 שעות לימוד והתלמיד הוא היחיד שנדפק מזה, כי הוא זה שלא יודע מה זה תעודה דיגיטלית ואיך מגדירים DHCP בנתב.

 

 





מה זה אומר קורס מחשבים?

בחירת מקצוע לעסוק בו היא תמיד דבר מורכב. הסיפור הופך מסובך עוד יותר כאשר אנחנו נדרישם להחליט לגבי תחום מסוים, מה בו מעניין אותנו א לגבי נושא מסוים, איזה תחום בו יהפוך להיות המקצוע שלנו. העולם לנו הולך לקרת התמקדות וכל תחום מתחלק כיום לתתי תחומים והתמחויות שונות, כך שללא תצמיד בחירת נושא לימוד מביאה אותנו להחלטה "מה הייתי רוצה להיות כשאהיה גדול". עולם המחשבים למשל מציע לכל המתעניינים בו שפע של קורסים, מסלולי לימוד ואפשרויות תעסוקה.


לא רק תכנות


לא כולם חייבים להיות מתכנתים וכיום ניתן ללמוד קורס מחשבים בתחום של הרשתות החברתיות, שיווק וטכנאות מחשבים. אחד התחומים המבוקשים בהקשר של עולם המחשבים הוא טכנאות מחשבים. משום שכיום טכנאות מחשבים אינה כוללת רק תיקון והתקנת מחשבים ,אלא גם התקנת רשתות תקשורת שמחברות בין מחשבים שונים, הרי שקיימים מסלולי לימוד שונים במסגרת קורס מחשבים לטכנאים.


מה לומדים טכנאים?


הקורסים השונים עוסקים במבנה המחשב, לימוד של מערכות הפעלה שונות, התקנת חומרה שגרתית וחומרה מיוחדת ועוד נושאים שונים ומגוונים.  מלבד זאת קיימים קורסים שעוסקים בהקמת רשתות תקשורת של כמה מחשבים יחד. אפשרויות התעסוקה הן מגוונות ובסיום הלימודים ניתן להשתלב בשוק העבודה כשכיר או כעצמאי. הלימודים נמשכים בין שנה לשנתיים ועל פי רוב ניתן לשלב עבודה ולימודים במקביל.


תכנות


קורס מחשבים אחר שיכול  להתאים למי שמעוניין להשתלב בתחום הוא קורס פיתוח תוכנה שעושה שימוש בתוכנות קיימות ברשת תוך התאמתן לצרכים מסוימים. כך למשל בקורס כזה נלמדות שיטות שונות התאמה של תכונות שקיימות באינטרנט, לבצע בהן שינויים ולהתאים אותן לשימוש האישי שלנו או של לקוח. זה יכול להיות לצורכי עבודה או לצורך פרטי. הקורס מקנה שיטות ליצירת דרגות אבטחה, לימוד של שפות תכנות בסיסיות, עבודה עם בסיסי נתונים, עיצוב מערכות ועוד. משך הקורס כ 10 חודשים וניתן לשלב במקביל עבודה.


שיווק


עולם השיווק גם הוא הופך קשור יותר ויותר למחשבים. פרסום ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות, ובראשן רשת הפייסבוק הוכח זה מכבר כיעיל לקידום חברות ועסקים ולהגעה לקהלי יעד שונים ומגוונים. קורס שיווק ברשת הפייסבוק למשל מלד את הלמודים בו כיצד לפתוח אירוע, כיצד להגיע לקהלי יעד שונים, איך למשוך אנשים אל העמוד שלכם, כיצד לנתח את הסטטיסטיקות ולהבין את מידת ההצלחה שלכם ועוד.